Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi Khinkali z sosem Tkemali*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 902426" data-attributes="member: 1024"><p>Już jest:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29585" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29585</a></p><p></p><p>A Khinkali (chinkali) - super.</p><p>Pomieszałam oba przepisy, zrobiłam z surowego mięsa, a farsz przyprawiłam solą, pietruchą, czosnkiem, czarnym pieprzem, kuminem, kolendrą, papryką słodką, ostrą i pieprzem kajeńskim. Pycha! </p><p>Poszło mi całkiem szybko, bo po po pierwsze zrobiłam ulubione ciasto (z mlekiem zamiast wody), które nie klei się przy wałkowaniu i nie wymaga podsypywania mąką, a po drugie nie wycinałam szklanką, tylko toczyłam z ciasta wałki jak na kopytka, kroiłam na kawałki i wałkowałam na cieniutkie placuszki. </p><p>Bałam się nieco, że tak krótko gotowane mięso będzie surowe, ale na szczęście było w porządku.</p><p>Na pewno będę powtarzać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 902426, member: 1024"] Już jest: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29585"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29585[/URL] A Khinkali (chinkali) - super. Pomieszałam oba przepisy, zrobiłam z surowego mięsa, a farsz przyprawiłam solą, pietruchą, czosnkiem, czarnym pieprzem, kuminem, kolendrą, papryką słodką, ostrą i pieprzem kajeńskim. Pycha! Poszło mi całkiem szybko, bo po po pierwsze zrobiłam ulubione ciasto (z mlekiem zamiast wody), które nie klei się przy wałkowaniu i nie wymaga podsypywania mąką, a po drugie nie wycinałam szklanką, tylko toczyłam z ciasta wałki jak na kopytka, kroiłam na kawałki i wałkowałam na cieniutkie placuszki. Bałam się nieco, że tak krótko gotowane mięso będzie surowe, ale na szczęście było w porządku. Na pewno będę powtarzać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi Khinkali z sosem Tkemali*
Top
Bottom