Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi ruskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688899" data-attributes="member: 7658"><p><u>Farsz:</u></p><p></p><p>kilo ugotowanych ziemniaków</p><p>pół kilo sera tłustego</p><p>1 duża cebula</p><p>pieprz</p><p>sól</p><p></p><p>ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić.</p><p>przecisnąć ziemniaki praską .to samo zrobic z serem. </p><p>Cebulke pokroić w kostke i podsmażyć na złoty kolor.</p><p>Ziemniaki wymieszać z serem, cebulką i resztą składników</p><p>Doprawic do smaku</p><p></p><p></p><p><u>Ciasto:</u></p><p></p><p>Pół kilo mąki</p><p>2 jajka</p><p>szklanka ciepłej, przegotowanej wody</p><p>5 łyżek oleju</p><p>pół łyżeczki soli</p><p>szczypta cukru </p><p></p><p>Make przesiać, wbic jajka, dodać sól , cukier i olej, wyrabiać dolewając ciepłą wode. Dokładnie wyrobić ciasto ( ma byc gładkie)</p><p></p><p>Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, na środek krążka nakładać łyżeczke farszu . Dokładnie zlepić boki.</p><p></p><p>Gotować porcjami w osolonej wodzie. Do wody można dolać 2 łyzki oleju , pierogi nie będa sie lepić. </p><p></p><p>Podawać ze skwarkami, podsmażoną cebulką lub śmietaną . Na drugi dzień podsmażac na złoty kolor na małej ilości margaryny .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688899, member: 7658"] [U]Farsz:[/U] kilo ugotowanych ziemniaków pół kilo sera tłustego 1 duża cebula pieprz sól ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. przecisnąć ziemniaki praską .to samo zrobic z serem. Cebulke pokroić w kostke i podsmażyć na złoty kolor. Ziemniaki wymieszać z serem, cebulką i resztą składników Doprawic do smaku [U]Ciasto:[/U] Pół kilo mąki 2 jajka szklanka ciepłej, przegotowanej wody 5 łyżek oleju pół łyżeczki soli szczypta cukru Make przesiać, wbic jajka, dodać sól , cukier i olej, wyrabiać dolewając ciepłą wode. Dokładnie wyrobić ciasto ( ma byc gładkie) Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, na środek krążka nakładać łyżeczke farszu . Dokładnie zlepić boki. Gotować porcjami w osolonej wodzie. Do wody można dolać 2 łyzki oleju , pierogi nie będa sie lepić. Podawać ze skwarkami, podsmażoną cebulką lub śmietaną . Na drugi dzień podsmażac na złoty kolor na małej ilości margaryny . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi ruskie*
Top
Bottom