Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi smażone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 259832" data-attributes="member: 778"><p><strong>Pierogi smażone</strong></p><p>50 dag mąki</p><p>300ml wody</p><p>30 dag grochu łuskanego</p><p>1 papryka swieża</p><p>łyżeczka soli</p><p>5 pieczarek</p><p>3 łyżki zmielonych płatków owsianych</p><p>majeranek</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p></p><p>Zagniatamy z mąki oraz wody ciasto i rozwałkowujemy je. Pieczarki i paprykę kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Zalewamy odrobiną wody i krótko dusimy. Następnie dodajemy zmielone płatki owsiane, ugotowany groch oraz przyprawy i wszystko miksujemy. Ostudzony farsz nakładamy na krążki wyciete z rozwalkowanego ciasta, formując pierogi. Uformowane smażymy na rozgrzanym oleju. Można podawać z surówką z kiszonej kapusty bądź z barszczykiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 259832, member: 778"] [B]Pierogi smażone[/B] 50 dag mąki 300ml wody 30 dag grochu łuskanego 1 papryka swieża łyżeczka soli 5 pieczarek 3 łyżki zmielonych płatków owsianych majeranek sól, pieprz do smaku Zagniatamy z mąki oraz wody ciasto i rozwałkowujemy je. Pieczarki i paprykę kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Zalewamy odrobiną wody i krótko dusimy. Następnie dodajemy zmielone płatki owsiane, ugotowany groch oraz przyprawy i wszystko miksujemy. Ostudzony farsz nakładamy na krążki wyciete z rozwalkowanego ciasta, formując pierogi. Uformowane smażymy na rozgrzanym oleju. Można podawać z surówką z kiszonej kapusty bądź z barszczykiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi smażone
Top
Bottom