Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi z białym serem na słodko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1606280" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierogi z białym serem na słodko</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94575[/ATTACH]</p><p></p><p>na ciasto:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1857" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1857</a></p><p>farsz:</p><p>600 g tłustego twarogu</p><p>2 żółtka</p><p>4 łyżki cukru</p><p>2 żółtka</p><p>starta skórka z cytryny</p><p>2 paczki cukru waniliowego</p><p></p><p> Ser rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Polewać jak w moim przypadku sosem waniliowym.</p><p></p><p>Ps1. Doskonale do wałkowania ciasta nadaje się maszyna do robienia makaronu.</p><p>Ps2. Pierogi można wg upodobania polewać śmietaną, albo rozpuszczonym masłem i to wszystko posypać cukrem i jeszcze jak ktoś ma ochotę cynamonem i sparzonymi rodzynkami.</p><p>Ps3. Wychodzi około 40 pierogów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1606280, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierogi z białym serem na słodko[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94575[/ATTACH] na ciasto: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1857"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1857[/URL] farsz: 600 g tłustego twarogu 2 żółtka 4 łyżki cukru 2 żółtka starta skórka z cytryny 2 paczki cukru waniliowego Ser rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Polewać jak w moim przypadku sosem waniliowym. Ps1. Doskonale do wałkowania ciasta nadaje się maszyna do robienia makaronu. Ps2. Pierogi można wg upodobania polewać śmietaną, albo rozpuszczonym masłem i to wszystko posypać cukrem i jeszcze jak ktoś ma ochotę cynamonem i sparzonymi rodzynkami. Ps3. Wychodzi około 40 pierogów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi z białym serem na słodko
Top
Bottom