Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi z farszem soczewicowo - pieczarkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnnaB." data-source="post: 1600180" data-attributes="member: 8144"><p>Zrobiłam jakiś czas temu. Nie wyrzucałam warzyw z gotowania soczewicy - czerwonej (a i psa też nie mam) tylko zmiksowałam je z częścią soczewicy. Szkoda wyrzucać to, co może wzbogacić smak. Doprawiłam bardziej pikantnie, bo ja ostatnio jakoś w ogóle na ostro. </p><p>Mężowi smakowały z sosem (zamiast pora była cebulka podsmażona, bo pora po prostu nie miałam, ale następnym razem na pewno z porem). Zamiast przecieru wrzuciłam na patelnię puszkę pomidorów krojonych i doprawiłam różnymi ziołami, poczekałam, aż woda trochę odparowała do pożądanej konsystencji sosu. </p><p>Syn wolał ugotowane i podsmażone.</p><p>Mnie pasują obie wersje. </p><p>A że zrobiłam podwójną porcję farszu, to całą furę jeszcze zamroziłam. I mam kilka awaryjnych obiadów w zasięgu ręki.</p><p>Udany przepis, dziękuję.</p><p></p><p>P.S. Następny w kolejce do testów farsz wrednej baby.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnnaB., post: 1600180, member: 8144"] Zrobiłam jakiś czas temu. Nie wyrzucałam warzyw z gotowania soczewicy - czerwonej (a i psa też nie mam) tylko zmiksowałam je z częścią soczewicy. Szkoda wyrzucać to, co może wzbogacić smak. Doprawiłam bardziej pikantnie, bo ja ostatnio jakoś w ogóle na ostro. Mężowi smakowały z sosem (zamiast pora była cebulka podsmażona, bo pora po prostu nie miałam, ale następnym razem na pewno z porem). Zamiast przecieru wrzuciłam na patelnię puszkę pomidorów krojonych i doprawiłam różnymi ziołami, poczekałam, aż woda trochę odparowała do pożądanej konsystencji sosu. Syn wolał ugotowane i podsmażone. Mnie pasują obie wersje. A że zrobiłam podwójną porcję farszu, to całą furę jeszcze zamroziłam. I mam kilka awaryjnych obiadów w zasięgu ręki. Udany przepis, dziękuję. P.S. Następny w kolejce do testów farsz wrednej baby. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi z farszem soczewicowo - pieczarkowym
Top
Bottom