Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi z gruszką i serem pleśniowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1438573" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierogi z gruszką i serem pleśniowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]82962[/ATTACH]</p><p></p><p>Farsz:</p><p>2 duże gruszki</p><p>50 g sera z niebieską pleśnią</p><p>150 g utartego parmezanu</p><p>1 łyżka bułki tartej</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>200 g mąki pszennej</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>odrobina oleju</p><p></p><p>masło</p><p>szałwia</p><p></p><p>1.Gruszki zetrzeć na grubej tarce, zawinąć w ściereczkę i mocno odcisnąć. Wymieszać z rozdrobnionym serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Posolić i popieprzyć. Wstawić do lodówki.</p><p>2.Zagnieść ciasto na pierogi i odstawić na godzinę.</p><p>3.Formować pierogi. Gotować w osolonej wrzącej wodzie przez ok 3 minuty. W międzyczasie roztopić masło i kilkoma listkami szałwi . </p><p>4.Po ugotowaniu pierogi polać masłem</p><p></p><p>Ps. Przepis na 2-3 porcje</p><p>Ps2 Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku <a href="http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/gruszki/tortelli_z_gruszka/przepis.html" target="_blank">http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek...ka/przepis.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1438573, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierogi z gruszką i serem pleśniowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]82962[/ATTACH] Farsz: 2 duże gruszki 50 g sera z niebieską pleśnią 150 g utartego parmezanu 1 łyżka bułki tartej sól i pieprz Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka soli odrobina oleju masło szałwia 1.Gruszki zetrzeć na grubej tarce, zawinąć w ściereczkę i mocno odcisnąć. Wymieszać z rozdrobnionym serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Posolić i popieprzyć. Wstawić do lodówki. 2.Zagnieść ciasto na pierogi i odstawić na godzinę. 3.Formować pierogi. Gotować w osolonej wrzącej wodzie przez ok 3 minuty. W międzyczasie roztopić masło i kilkoma listkami szałwi . 4.Po ugotowaniu pierogi polać masłem Ps. Przepis na 2-3 porcje Ps2 Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku [URL="http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/gruszki/tortelli_z_gruszka/przepis.html"]http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek...ka/przepis.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi z gruszką i serem pleśniowym*
Top
Bottom