Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi z kalafiorem i serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 396990" data-attributes="member: 2215"><p><strong>Pierogi z kalafiorem i serem</strong></p><p>Na ok. 12 pierożków, średnica 12 cm</p><p>Czas wykonania ok. 1 h</p><p>Czas odpoczywania ok. 1 h</p><p>Ok. 1170 kcal</p><p>Do pieczenia</p><p>Podawać z sałatką pomidorową</p><p></p><p>Składniki</p><p>1 porcja ciasta twarogowego <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973</a></p><p>10 dag mąki pszennej pełnoziarnistej</p><p>1 kalafior</p><p>1/4 l mleka</p><p>Sól</p><p>4 żółtka</p><p>5 dag masła</p><p>Świeżo starta gałka muszkatołowa</p><p>10 dag sera maślanego</p><p>3 łyżki siekanych orzeszków pistacjowych</p><p>8 łyżek sezamu</p><p></p><p>Przygotowanie</p><p></p><p>Przygotować ciasto twarogowe zastępując 10 dag jasnej mąki pełnoziarnistą</p><p>Ciasto odstawić żeby odpoczęło</p><p></p><p>Kalafiora podzielić na małe różyczki.</p><p>Do rondla wlać &frac14; l wody, mleko i sól, gotować w tym kalafiora ok. 10 min bez przykrycia</p><p>Odcedzić.</p><p>Połowę kalafiora zmiksować dodać 2 żółtka, sól i gałkę muszkatołową.</p><p>Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać pistacje i całe różyczki kalafiora wymieszać ze zmiksowaną masą kalafiorową.</p><p>Ciasto rozwałkować, wykroić z niego krążki, na każdy położyć po 2 łyżki farszu, zlepić</p><p>Ułożyć na blaszcze, posmarować rozmąconymi żółtkami i posypać sezamem.</p><p>Piec ok. 15-20 min w temp 190 st</p><p>Podawać na gorąco.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 396990, member: 2215"] [B]Pierogi z kalafiorem i serem[/B] Na ok. 12 pierożków, średnica 12 cm Czas wykonania ok. 1 h Czas odpoczywania ok. 1 h Ok. 1170 kcal Do pieczenia Podawać z sałatką pomidorową Składniki 1 porcja ciasta twarogowego [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973[/URL] 10 dag mąki pszennej pełnoziarnistej 1 kalafior 1/4 l mleka Sól 4 żółtka 5 dag masła Świeżo starta gałka muszkatołowa 10 dag sera maślanego 3 łyżki siekanych orzeszków pistacjowych 8 łyżek sezamu Przygotowanie Przygotować ciasto twarogowe zastępując 10 dag jasnej mąki pełnoziarnistą Ciasto odstawić żeby odpoczęło Kalafiora podzielić na małe różyczki. Do rondla wlać ¼ l wody, mleko i sól, gotować w tym kalafiora ok. 10 min bez przykrycia Odcedzić. Połowę kalafiora zmiksować dodać 2 żółtka, sól i gałkę muszkatołową. Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać pistacje i całe różyczki kalafiora wymieszać ze zmiksowaną masą kalafiorową. Ciasto rozwałkować, wykroić z niego krążki, na każdy położyć po 2 łyżki farszu, zlepić Ułożyć na blaszcze, posmarować rozmąconymi żółtkami i posypać sezamem. Piec ok. 15-20 min w temp 190 st Podawać na gorąco. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pierogi z kalafiorem i serem
Top
Bottom