Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierogi ze szpinakiem i czarnymi oliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 394720" data-attributes="member: 2215"><p>pierożki ze szpinakiem i czarnymi oliwkami</p><p></p><p>na ok 14 pierożków o wielkości 12 cm</p><p>czas wykonania 70 min</p><p>ok 840 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z ostrym sosem najlepiej pomidorowym</p><p></p><p>1 porcja ciasta drożdzowego <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673</a></p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>1 kg szpinaku</p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p>sól</p><p>świeżo starta gałka muszkatołowa</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>odrobina startej skórki cytrynowej</p><p>2 łyżki gęstej śmietany</p><p>14 czarnych oliwek</p><p>8 orzechów włoskich</p><p>3 łyżki tartego parmezanu</p><p>2 żółtka</p><p>2 łyżki posiekanych pistacji</p><p></p><p>przygotować ciasto drożdżowe, wrobić w nie zioła odstawić,</p><p>dobrze dsączony szpinak podgrzewać w garnki na gorącym oleju tak długo aż opadnie a następnie przełożyć na sito, dobrze odsączyć wymieszać z solą, gałką, cukrem, sokiem cytrynowym, skórką i śmietaną. </p><p>oliwki wypestkować pokroić na ćwiartki, orzechy włoskie grubo posiekać, oliwki, orzechy i ser dodać do szpinaku.</p><p>rozgrzać piekarnik do temp 190 st C</p><p>ciasto cienko rozwałkować między folią i wykroić 14 krążków o średnicy 12 cm</p><p>na każdym położyć 2 łyżki masy szpinakowej i zlepić.</p><p>pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zółtka rozmieszać z niewielką ilością wody, posmarować nimi pierogi oprószyć pistacjami</p><p>piec ok 20 min, podawać na gorąco z sosem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 394720, member: 2215"] pierożki ze szpinakiem i czarnymi oliwkami na ok 14 pierożków o wielkości 12 cm czas wykonania 70 min ok 840 kcal do pieczenia podawać z ostrym sosem najlepiej pomidorowym 1 porcja ciasta drożdzowego [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673[/URL] 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 kg szpinaku 1 łyżka oliwy z oliwek sól świeżo starta gałka muszkatołowa 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny odrobina startej skórki cytrynowej 2 łyżki gęstej śmietany 14 czarnych oliwek 8 orzechów włoskich 3 łyżki tartego parmezanu 2 żółtka 2 łyżki posiekanych pistacji przygotować ciasto drożdżowe, wrobić w nie zioła odstawić, dobrze dsączony szpinak podgrzewać w garnki na gorącym oleju tak długo aż opadnie a następnie przełożyć na sito, dobrze odsączyć wymieszać z solą, gałką, cukrem, sokiem cytrynowym, skórką i śmietaną. oliwki wypestkować pokroić na ćwiartki, orzechy włoskie grubo posiekać, oliwki, orzechy i ser dodać do szpinaku. rozgrzać piekarnik do temp 190 st C ciasto cienko rozwałkować między folią i wykroić 14 krążków o średnicy 12 cm na każdym położyć 2 łyżki masy szpinakowej i zlepić. pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zółtka rozmieszać z niewielką ilością wody, posmarować nimi pierogi oprószyć pistacjami piec ok 20 min, podawać na gorąco z sosem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierogi ze szpinakiem i czarnymi oliwkami
Top
Bottom