Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 776651" data-attributes="member: 1438"><p>I kolejna propozycja - <span style="color: #008000"><strong>pierogi z nadzieniem szpinakowo-serowym</strong></span>. Pyszne.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35210[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="color: #2E8B57">Farsz:</span></p><p><span style="color: #2E8B57"></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku</strong></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>ząbek czosnku</strong></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>pieprz, sól</strong></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>10-15 dkg żółtego sera</strong></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>1 cebula</strong></span></p><p><span style="color: #2E8B57"><strong>1/4 kostki masła</strong></span></p><p></p><p>Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na patelni na maśle ze szczyptą soli. Odstawić na bok.</p><p></p><p>Na osobnej patelni rozmrozić szpinak, odlewając w miarę możliwości nadmiar wody. Po całkowitym rozmrożeniu nadal podgrzewać doprawiając wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Masę szpinakową przełożyć na sitko i odcisnąć łyżką nadmiar wody. Pozostawić do ostygnięcia.</p><p></p><p>W tym czasie ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z ostudzonym szpinakiem.</p><p></p><p>Krążki ciasta nadziewać masą szpinakowo-serową dobrze zlepiając brzegi. Wrzucać na osoloną wrzącą wodę, gotować ok 7 minut. </p><p>Pierogi podawać polane cebulką zeszkloną na maśle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 776651, member: 1438"] I kolejna propozycja - [COLOR=#008000][B]pierogi z nadzieniem szpinakowo-serowym[/B][/COLOR]. Pyszne. [ATTACH=full]35210[/ATTACH] [COLOR=#2E8B57]Farsz: [B]opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku ząbek czosnku pieprz, sól 10-15 dkg żółtego sera 1 cebula 1/4 kostki masła[/B][/COLOR] Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na patelni na maśle ze szczyptą soli. Odstawić na bok. Na osobnej patelni rozmrozić szpinak, odlewając w miarę możliwości nadmiar wody. Po całkowitym rozmrożeniu nadal podgrzewać doprawiając wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Masę szpinakową przełożyć na sitko i odcisnąć łyżką nadmiar wody. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z ostudzonym szpinakiem. Krążki ciasta nadziewać masą szpinakowo-serową dobrze zlepiając brzegi. Wrzucać na osoloną wrzącą wodę, gotować ok 7 minut. Pierogi podawać polane cebulką zeszkloną na maśle. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi*
Top
Bottom