Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierozki pieczone*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 951171" data-attributes="member: 9091"><p>Nie znalazlam takiego przepisu na cinie, wiec dopisuje. Jesli juz byl, to przepraszam i prosze o usuniecie tematu.</p><p>Przepis mam od mamy, pierozki moga byc robione i na slodko i na slono, u nas dzis byly z nadzieniem miesnym.</p><p>Ciasto:</p><p>- 15 dkg sera bialego</p><p>- 15 dkg ugotowanych ziemniakow</p><p>- 15 dkg maki</p><p>- 20 dkg masla (u mnie poszlo ok. 15 dkg)</p><p>JEsli opcja slodka, to nalezy dodac 15 dkg cukru, jesli slona, to szczypte soli.</p><p></p><p>Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto, rozwalkowujemy na grubosc ok. 4 mm, wycinamy kolka szklanka, napelniamy farszem, zlepiamy i pieczemy w temp. 190 stopni ok. 30 minut. </p><p></p><p>Farsze oczywiscie moge byc rozne: z pieczarek i cebuli, z miesa mielonego (taki dzis byl u nas: zostalo mi mieso z torciku z miesa mielonego - czyli mieso + cebula + kolendra posiekana + ser zolty + koncentrat pomidorowy + przyprawy), na slodko z dzemem lub slodkim serem.</p><p>Ciasto jest bardzo smaczne, takie listkujace. </p><p>Nasze pierozki zjedlismy popijajac barszczem czerwonym. Na focie dwa ostatnie pierogi:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 951171, member: 9091"] Nie znalazlam takiego przepisu na cinie, wiec dopisuje. Jesli juz byl, to przepraszam i prosze o usuniecie tematu. Przepis mam od mamy, pierozki moga byc robione i na slodko i na slono, u nas dzis byly z nadzieniem miesnym. Ciasto: - 15 dkg sera bialego - 15 dkg ugotowanych ziemniakow - 15 dkg maki - 20 dkg masla (u mnie poszlo ok. 15 dkg) JEsli opcja slodka, to nalezy dodac 15 dkg cukru, jesli slona, to szczypte soli. Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto, rozwalkowujemy na grubosc ok. 4 mm, wycinamy kolka szklanka, napelniamy farszem, zlepiamy i pieczemy w temp. 190 stopni ok. 30 minut. Farsze oczywiscie moge byc rozne: z pieczarek i cebuli, z miesa mielonego (taki dzis byl u nas: zostalo mi mieso z torciku z miesa mielonego - czyli mieso + cebula + kolendra posiekana + ser zolty + koncentrat pomidorowy + przyprawy), na slodko z dzemem lub slodkim serem. Ciasto jest bardzo smaczne, takie listkujace. Nasze pierozki zjedlismy popijajac barszczem czerwonym. Na focie dwa ostatnie pierogi: [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierozki pieczone*
Top
Bottom