Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierożki serowe z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 136215" data-attributes="member: 483"><p>po 25 dkg mąki, margaryny i sera twarogowego,</p><p>75 dkg szrej renety,</p><p>cukier puder i cukier waniliowy</p><p> Ser zemleć, mąke posiekać z margaryną. Połączyć wszystko razem i wyrobić ciasto.</p><p>Rozwałkować je na placek o grubości ok. 0,5 cm.</p><p>Szklanką wykrawać krążki albo nożem kwadraty.</p><p>Jabłka obrać i pokroić na ósemki,usunać gniazda nasienne.</p><p>Na każdym krążku położyć kawałek jabłka i zlepić jak pierożek albo rogi i boki kwadrata zlepić razem u góry ze sobą tworząc piramidkę.</p><p>Pierożki umieścić na blasze posmarowanej tłuszczem i piec 30 min. w temp. 180 -190 stopni.</p><p>Gotowe pierożki obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym</p><p></p><p>Pierożki będą smaczniejsze jeśli kawałki jabłek usmaży sie w gęstym syropie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 136215, member: 483"] po 25 dkg mąki, margaryny i sera twarogowego, 75 dkg szrej renety, cukier puder i cukier waniliowy Ser zemleć, mąke posiekać z margaryną. Połączyć wszystko razem i wyrobić ciasto. Rozwałkować je na placek o grubości ok. 0,5 cm. Szklanką wykrawać krążki albo nożem kwadraty. Jabłka obrać i pokroić na ósemki,usunać gniazda nasienne. Na każdym krążku położyć kawałek jabłka i zlepić jak pierożek albo rogi i boki kwadrata zlepić razem u góry ze sobą tworząc piramidkę. Pierożki umieścić na blasze posmarowanej tłuszczem i piec 30 min. w temp. 180 -190 stopni. Gotowe pierożki obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym Pierożki będą smaczniejsze jeśli kawałki jabłek usmaży sie w gęstym syropie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierożki serowe z jabłkami
Top
Bottom