Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem porowo-serowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1110825" data-attributes="member: 2755"><p>Bardzo smaczna i szybka do zrobienia przekąska. </p><p></p><p>2 pory</p><p>1 opakowanie ciasta francuskiego</p><p>3/4 szklanki startego żółtego sera</p><p>2 łyżki masła</p><p>sól, pieprz ziołowy</p><p>chilli (ja miałam w płatkach, z młynkiem do mielenia na bieżąco)</p><p></p><p>Białą część porów kroimy w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pokrojone pory. Posypujemy ziołowym pieprzem i podsmażamy na małym ogniu aż zmiękną. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimne pory mieszamy z tartym serem, lekko solimy i doprawiamy chilli (ilość względem upodobań - jak ktoś nie lubi ostrego to może pominąć). Ciasto francuskie rozwijamy (jeśli mrożone to rozmrażamy), można je lekko rozwałkować, jeśli chcemy cieńszą warstwę ciasto. Płat ciasta kroimy w kwadraty, na środku każdego układamy trochę porowego nadzienia, sklejamy w trójkątny pierożek. Gotowe pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na jakieś 6 minut.</p><p>Ponieważ mam piekarnik gazowy grzejący jedynie od dołu to w połowie pieczenia przewróciłam pierożki na drugą stronę.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62522[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1110825, member: 2755"] Bardzo smaczna i szybka do zrobienia przekąska. 2 pory 1 opakowanie ciasta francuskiego 3/4 szklanki startego żółtego sera 2 łyżki masła sól, pieprz ziołowy chilli (ja miałam w płatkach, z młynkiem do mielenia na bieżąco) Białą część porów kroimy w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pokrojone pory. Posypujemy ziołowym pieprzem i podsmażamy na małym ogniu aż zmiękną. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimne pory mieszamy z tartym serem, lekko solimy i doprawiamy chilli (ilość względem upodobań - jak ktoś nie lubi ostrego to może pominąć). Ciasto francuskie rozwijamy (jeśli mrożone to rozmrażamy), można je lekko rozwałkować, jeśli chcemy cieńszą warstwę ciasto. Płat ciasta kroimy w kwadraty, na środku każdego układamy trochę porowego nadzienia, sklejamy w trójkątny pierożek. Gotowe pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na jakieś 6 minut. Ponieważ mam piekarnik gazowy grzejący jedynie od dołu to w połowie pieczenia przewróciłam pierożki na drugą stronę. [ATTACH=full]62522[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem porowo-serowym*
Top
Bottom