Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
pierożki z kiełbasą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 396487" data-attributes="member: 2215"><p>na ok 12 pierożków o średnicy 12 cm</p><p>czas wykonania ok 1/2 h</p><p>ok 660 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z sałatką mieszaną</p><p></p><p>składniki</p><p>30 dag mrożonego ciasta francuskiego</p><p>1/2 strąka czerwonej papryki</p><p>1/2 strąka żółtej papryki</p><p>1 pęczek dymki</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>30 dag kiełbasy</p><p>3 łyżki mieszanych siekanych ziół</p><p>2 żółtka</p><p>łyżeczka kminku</p><p></p><p>przygotowanie:</p><p></p><p>ciasto rozmrozić i cienko rozwałkować</p><p>paprykę i dymkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę, smażyć ok 5 min na oleju mieszając</p><p>kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w drobne paseczki - słupki</p><p>wymieszać z warzywami i doprawić ziołami</p><p></p><p>piekarnik rozgrzać do temp. 220 st</p><p>z ciasta wyciąć ok 12 placuszków o średnicy 12 cm, na każdy nałożyć po ok 2 łyżki farszu</p><p>żółtka wymieszać z wodą, posmarować nimi pierożki, nakłuć je widelcem po kilka razy każdy a nastęonie oprószyć kminkiem</p><p></p><p>blachę opłukać zimną wodą a na niej ułożyć pierożki</p><p>piec ok 15-20 min</p><p>podawać na ciepło</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 396487, member: 2215"] na ok 12 pierożków o średnicy 12 cm czas wykonania ok 1/2 h ok 660 kcal do pieczenia podawać z sałatką mieszaną składniki 30 dag mrożonego ciasta francuskiego 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka żółtej papryki 1 pęczek dymki 2 łyżki oliwy z oliwek 30 dag kiełbasy 3 łyżki mieszanych siekanych ziół 2 żółtka łyżeczka kminku przygotowanie: ciasto rozmrozić i cienko rozwałkować paprykę i dymkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę, smażyć ok 5 min na oleju mieszając kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w drobne paseczki - słupki wymieszać z warzywami i doprawić ziołami piekarnik rozgrzać do temp. 220 st z ciasta wyciąć ok 12 placuszków o średnicy 12 cm, na każdy nałożyć po ok 2 łyżki farszu żółtka wymieszać z wodą, posmarować nimi pierożki, nakłuć je widelcem po kilka razy każdy a nastęonie oprószyć kminkiem blachę opłukać zimną wodą a na niej ułożyć pierożki piec ok 15-20 min podawać na ciepło [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
pierożki z kiełbasą*
Top
Bottom