Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierożki z krabowymi paluszkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1402797" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #008080"><strong>Pierożki z krabowymi paluszkami</strong></span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80688[/ATTACH]</p><p></p><p>- ciasto francuskie - 1 opakowanie</p><p>-paluszki krabowe - 1 opakowanie (100 g)</p><p>-szalotki - 3 szt(albo 1 średnia cebula)</p><p>-masło - 1 łyżka</p><p>-białe wino wytraw- około 100 ml</p><p>-śmietana 20 % - 150 ml</p><p>-musztarda - 1 łyżeczka</p><p>-sól,biały pieprz</p><p>-jajko - 1 szt</p><p>==========================</p><p>Cebule drobno posiekać i zeszklić na maśle.</p><p>Gdy już jest szklista,wlać wino,wymieszać,zmniejszyć ogień i dusić do odparowania 2/3 objętości płynu.</p><p>Ciągle mieszając wlewać śmietanę i gotować aż wszystko zgęstnieje.</p><p>Dodać musztardę,wymieszać i zdjąć z ognia.</p><p>Posiekać drobno paluszki krabowe,zmieszać z sosem i doprawić do smaku.(ja dodałam jeszcze posiekany szczypiorek i zmiażdżony ząbek czosnku)</p><p></p><p>Na oprószonej mąką stolnicy rozłożyć ciasto francuskie,lekko rozwałkować,wycinać szklanką krążki i na każdy krążek kłaść łyżeczkę farszu.</p><p>Przykryć drugim krążkiem i zlepić.Można brzegi zaznaczyć widelcem.</p><p>Pierożki posmarować jajkiem i piec w temperaturze 200 C około 30 minut.</p><p></p><p>Z jednego opakowania ciasta zrobiłam 15 smacznych pierożków.</p><p></p><p><span style="color: #800080">Inspiracją był przepis na Gotovim.ru (tam było mięso krabowe)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1402797, member: 421"] [SIZE=12][COLOR=#008080][B]Pierożki z krabowymi paluszkami[/B][/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]80688[/ATTACH] - ciasto francuskie - 1 opakowanie -paluszki krabowe - 1 opakowanie (100 g) -szalotki - 3 szt(albo 1 średnia cebula) -masło - 1 łyżka -białe wino wytraw- około 100 ml -śmietana 20 % - 150 ml -musztarda - 1 łyżeczka -sól,biały pieprz -jajko - 1 szt ========================== Cebule drobno posiekać i zeszklić na maśle. Gdy już jest szklista,wlać wino,wymieszać,zmniejszyć ogień i dusić do odparowania 2/3 objętości płynu. Ciągle mieszając wlewać śmietanę i gotować aż wszystko zgęstnieje. Dodać musztardę,wymieszać i zdjąć z ognia. Posiekać drobno paluszki krabowe,zmieszać z sosem i doprawić do smaku.(ja dodałam jeszcze posiekany szczypiorek i zmiażdżony ząbek czosnku) Na oprószonej mąką stolnicy rozłożyć ciasto francuskie,lekko rozwałkować,wycinać szklanką krążki i na każdy krążek kłaść łyżeczkę farszu. Przykryć drugim krążkiem i zlepić.Można brzegi zaznaczyć widelcem. Pierożki posmarować jajkiem i piec w temperaturze 200 C około 30 minut. Z jednego opakowania ciasta zrobiłam 15 smacznych pierożków. [COLOR=#800080]Inspiracją był przepis na Gotovim.ru (tam było mięso krabowe)[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierożki z krabowymi paluszkami*
Top
Bottom