Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z kurkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 394952" data-attributes="member: 2215"><p>na ok 12 pierożków o średnicy 10 cm</p><p>czas wykonania 1 h</p><p>czas schładzania 1 h</p><p>ok 930 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z roszponką lub zieloną sałatą</p><p></p><p>1 porcja ciasta kruchego <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673</a></p><p>20 dag mąki z zielonego orkiszu</p><p>10 dag szalotek</p><p>2 łyżki masła</p><p>40 dag kurek</p><p>4 żółtka</p><p>1 pęczek mieszanych ziół - tymianek, pietruszka, bazylia, estragon, - wszystko co popadnie</p><p>1 łyżka śmietany</p><p>3 łyżki mrożonej włoszczyzny</p><p>świeżo zmielony pieprz</p><p>sól</p><p>12 listków szałwi</p><p></p><p>przygotować kruche ciasto zamieniając 200 g mąki pszennej na 200 g orkiszowej</p><p>na maśle zeszklić szalotki pokrojone w kostkę</p><p>dodać grzyby i stale mieszając smażyć ok 5 min, zostawić do ostygnięcia</p><p>zioła posiekać wymieszać z osączonymi grzybami i śmietaną, rozmrożoną włoszczyzną, 2 żółtkami, doprawić solą i pieprzem</p><p>rozgrzać piekarnik do 190 st C</p><p>ciasto cienko rozwałkować wyciąć z niego 12 krążków, </p><p>na każdy położyć po 1 łyżce masy grzybowej, skleić</p><p>pozostałe żółtka rozbełtać z niewielką ilością wody, posmarować nimi pierożki, na każdym połozyć po 1 listku szałwi. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem</p><p>piec ok 15-20 min</p><p>podawać na gorąco</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 394952, member: 2215"] na ok 12 pierożków o średnicy 10 cm czas wykonania 1 h czas schładzania 1 h ok 930 kcal do pieczenia podawać z roszponką lub zieloną sałatą 1 porcja ciasta kruchego [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673[/URL] 20 dag mąki z zielonego orkiszu 10 dag szalotek 2 łyżki masła 40 dag kurek 4 żółtka 1 pęczek mieszanych ziół - tymianek, pietruszka, bazylia, estragon, - wszystko co popadnie 1 łyżka śmietany 3 łyżki mrożonej włoszczyzny świeżo zmielony pieprz sól 12 listków szałwi przygotować kruche ciasto zamieniając 200 g mąki pszennej na 200 g orkiszowej na maśle zeszklić szalotki pokrojone w kostkę dodać grzyby i stale mieszając smażyć ok 5 min, zostawić do ostygnięcia zioła posiekać wymieszać z osączonymi grzybami i śmietaną, rozmrożoną włoszczyzną, 2 żółtkami, doprawić solą i pieprzem rozgrzać piekarnik do 190 st C ciasto cienko rozwałkować wyciąć z niego 12 krążków, na każdy położyć po 1 łyżce masy grzybowej, skleić pozostałe żółtka rozbełtać z niewielką ilością wody, posmarować nimi pierożki, na każdym połozyć po 1 listku szałwi. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem piec ok 15-20 min podawać na gorąco [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z kurkami
Top
Bottom