Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
pierożki z kwaszoną kapustą i pasztetową*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 396488" data-attributes="member: 2215"><p>na ok 16 pierożków, o wielkości 10 cm</p><p>czas wykonania ok 1 h</p><p>ok 520 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z piwem</p><p></p><p>skłądniki</p><p>30 dag mrożonego ciasta francuskiego</p><p>2 cebule</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 małe jabłko</p><p>25 dag kiszonej kapusty</p><p>1 pasztetowa</p><p>1,5 łyżeczki suszonego mejranku</p><p>sól</p><p>świeżo zmielony pieprz</p><p>szczypta cukru</p><p>2 żółtka</p><p></p><p>ciasto rozmrozić przez 10 min rozwałkować i wyciąć z niego ok 16 krążków wielkości 10 cm</p><p>cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle</p><p>jabłko drobno pokroić i dusić z cebulą kolejne 2 min</p><p>dodać kiszoną kapustę i całość dokładnie wymieszać</p><p>pasztetową wycisnąć z folii i wymieszać z kapustą oraz majerankiem</p><p>doprawić solą, pieprzem i cukrem</p><p>wystudzić</p><p>na ciasto nakładać po 1 łyżce nadzienia</p><p>zlepić, posmarować żółtkami i nakłuc widelcem</p><p>piec ok 15-20 min w temp 220 st C</p><p>podawać na gorąco</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 396488, member: 2215"] na ok 16 pierożków, o wielkości 10 cm czas wykonania ok 1 h ok 520 kcal do pieczenia podawać z piwem skłądniki 30 dag mrożonego ciasta francuskiego 2 cebule 1 łyżka masła 1 małe jabłko 25 dag kiszonej kapusty 1 pasztetowa 1,5 łyżeczki suszonego mejranku sól świeżo zmielony pieprz szczypta cukru 2 żółtka ciasto rozmrozić przez 10 min rozwałkować i wyciąć z niego ok 16 krążków wielkości 10 cm cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle jabłko drobno pokroić i dusić z cebulą kolejne 2 min dodać kiszoną kapustę i całość dokładnie wymieszać pasztetową wycisnąć z folii i wymieszać z kapustą oraz majerankiem doprawić solą, pieprzem i cukrem wystudzić na ciasto nakładać po 1 łyżce nadzienia zlepić, posmarować żółtkami i nakłuc widelcem piec ok 15-20 min w temp 220 st C podawać na gorąco [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
pierożki z kwaszoną kapustą i pasztetową*
Top
Bottom