Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z kwaszoną kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 399618" data-attributes="member: 2215"><p>Pierogi z kwaszoną kapustą</p><p></p><p>Na ok. 4 pierożki o wielkości 16 cm</p><p>Czas wykonania ok. 100 min</p><p>Czas odpoczywania 30 min</p><p>Ok. 540 kcal</p><p>Do gotowania na parze</p><p>Podawać ze śmietaną pomieszaną z kminkiem</p><p></p><p>1 porcja ciasta ziemniaczanego <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973</a></p><p>1 cebula</p><p>2 łyżki masła</p><p>35 dag kwaszonej kapusty</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>Sól</p><p>&frac12; łyżeczki mielonej ostrej papryki</p><p>10 jadalnych kasztanów</p><p>Po 10 dag ciemnych i jasnych winogron</p><p>1 żółtko</p><p>Pieprz Cayenne</p><p>12 orzechów brazylijskich</p><p></p><p>Ciasto przygotować i odstawić żeby odpoczęło</p><p></p><p>Cebulę posiekać i zeszklić na maśle</p><p>Dodać do tego kapustę i śmietanę i dusić pod przykryciem ok. 10 min</p><p>Kapustę odsączyć na sitku</p><p>Doprawić solą i pieprzem</p><p>Kasztany pokroić na ćwiartki, a winogrona na połówki – usunąć z nich pestki</p><p>Kasztany i winogrona dodać do kapusty, wymieszać</p><p>Ciasto cienko rozwałkować wykroić z niego 4 krążki o średnicy ok. 16 cm, nałożyć na każdy po &frac14; nadzienia i zlepić</p><p></p><p>Zagotować osoloną wodę, pierożki włożyć do koszyka do gotowania na parze, nakryć pokrywką i gotować ok. 10 – 15 min</p><p>Żółtko rozbełtać i posmarować nim pierogi</p><p>Przed podaniem udekorować orzechami brazylijskimi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 399618, member: 2215"] Pierogi z kwaszoną kapustą Na ok. 4 pierożki o wielkości 16 cm Czas wykonania ok. 100 min Czas odpoczywania 30 min Ok. 540 kcal Do gotowania na parze Podawać ze śmietaną pomieszaną z kminkiem 1 porcja ciasta ziemniaczanego [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973[/URL] 1 cebula 2 łyżki masła 35 dag kwaszonej kapusty 2 łyżki śmietany Sól ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki 10 jadalnych kasztanów Po 10 dag ciemnych i jasnych winogron 1 żółtko Pieprz Cayenne 12 orzechów brazylijskich Ciasto przygotować i odstawić żeby odpoczęło Cebulę posiekać i zeszklić na maśle Dodać do tego kapustę i śmietanę i dusić pod przykryciem ok. 10 min Kapustę odsączyć na sitku Doprawić solą i pieprzem Kasztany pokroić na ćwiartki, a winogrona na połówki – usunąć z nich pestki Kasztany i winogrona dodać do kapusty, wymieszać Ciasto cienko rozwałkować wykroić z niego 4 krążki o średnicy ok. 16 cm, nałożyć na każdy po ¼ nadzienia i zlepić Zagotować osoloną wodę, pierożki włożyć do koszyka do gotowania na parze, nakryć pokrywką i gotować ok. 10 – 15 min Żółtko rozbełtać i posmarować nim pierogi Przed podaniem udekorować orzechami brazylijskimi [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z kwaszoną kapustą
Top
Bottom