Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z porem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 397657" data-attributes="member: 2215"><p>na ok 16 pierożków, ok 10 cm wielkości</p><p>czas wykonania ok 1 h</p><p>ok 640 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z jogurtem naturalnym</p><p></p><p>składniki</p><p>30 dag mrożonego francuskiego ciasta</p><p>50 dag pora</p><p>2 łyżki masła</p><p>1 łyżeczka bulionu warzywnego instant</p><p>8 dag pestek z dyni</p><p>5 dag tartego sera maślanego</p><p>3 żółtka</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>ciasto rozmrozić przez ok 10 min</p><p>icenko rozwałkować wyciąć ok 16 krązków</p><p></p><p>od porów odkroić białą oraz jasnozieloną część pokroić na bardzo cienkie plasterki i podsmażyć na gorącym maśle</p><p>dodać 1/4 l wody oraz bulion w proszku</p><p>dusić ok 5 min, osączyć i osuszyć</p><p></p><p>3/4 pestek z dyni zarumienić na suchej patelni</p><p>wymieszać z porem, serem i 1 żótkiem</p><p>doprawić niewielką ilością soli i pieprzu</p><p></p><p>na każdy krążek nałożyć nadzienie, zlepieć </p><p>ułożyć na blaszce nakłuć kilka razy widelcem</p><p>posmaroważ żółtkami posypać resztą pesetk</p><p>piec ok 15-20 min w temp 200 st C</p><p>podawać na gorąco zaraz po upieczeniu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 397657, member: 2215"] na ok 16 pierożków, ok 10 cm wielkości czas wykonania ok 1 h ok 640 kcal do pieczenia podawać z jogurtem naturalnym składniki 30 dag mrożonego francuskiego ciasta 50 dag pora 2 łyżki masła 1 łyżeczka bulionu warzywnego instant 8 dag pestek z dyni 5 dag tartego sera maślanego 3 żółtka sól pieprz ciasto rozmrozić przez ok 10 min icenko rozwałkować wyciąć ok 16 krązków od porów odkroić białą oraz jasnozieloną część pokroić na bardzo cienkie plasterki i podsmażyć na gorącym maśle dodać 1/4 l wody oraz bulion w proszku dusić ok 5 min, osączyć i osuszyć 3/4 pestek z dyni zarumienić na suchej patelni wymieszać z porem, serem i 1 żótkiem doprawić niewielką ilością soli i pieprzu na każdy krążek nałożyć nadzienie, zlepieć ułożyć na blaszce nakłuć kilka razy widelcem posmaroważ żółtkami posypać resztą pesetk piec ok 15-20 min w temp 200 st C podawać na gorąco zaraz po upieczeniu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pierożki z porem
Top
Bottom