Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers indyka po jamajsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 216804" data-attributes="member: 80"><p>Dosc egzotyczne pieczone miesko w marynacie "jerk" z Jamajki, dobre na cieplo i na zimno. </p><p></p><p>duza piers indyka (1-1,5 kg)</p><p></p><p>Marynata typu "jerk":</p><p>1/2 szkl soku wycisnietego z pomaranczy</p><p>1/2 szkl octu z bialego wina</p><p>1/4 szkl jasnego sosu sojowego</p><p>1/4 szkl oliwy</p><p>1 papryczka jalapeno z zalewy drobno pokrojona</p><p>1 lyzka brazowego cukru</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>1 lyyzeczka suszonego tymianku</p><p>1 lyzeczka cynamonu</p><p>1/2 lyzeczki swiezo startej galki muszkatolowej</p><p>1 lyzka zmielonego ziela angielskiego</p><p>1 lyzka startego swiezego imbiru</p><p>3 zabki czosnku przecisnietego przez praske</p><p>4 zielone cebulki czesc zielona i biala pokrojone w plasterki</p><p>ewentualnie morele i sliwki suszone do nadziania</p><p></p><p>Wymieszac skladniki marynaty i zalac nia piers kurczka. Odstawic w przykrytym naczyniu najlepiej na noc do lodowki. Wyjac z marynaty, mozna nadziac sliwkami i morelami robiac w miesie male naciecia. Piec w zaleznosci od wagi miesa w rekawie foliowym (ja pieke razem z marynata, wowczas jest bardziej soczyste).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 216804, member: 80"] Dosc egzotyczne pieczone miesko w marynacie "jerk" z Jamajki, dobre na cieplo i na zimno. duza piers indyka (1-1,5 kg) Marynata typu "jerk": 1/2 szkl soku wycisnietego z pomaranczy 1/2 szkl octu z bialego wina 1/4 szkl jasnego sosu sojowego 1/4 szkl oliwy 1 papryczka jalapeno z zalewy drobno pokrojona 1 lyzka brazowego cukru 1 lyzeczka soli 1 lyyzeczka suszonego tymianku 1 lyzeczka cynamonu 1/2 lyzeczki swiezo startej galki muszkatolowej 1 lyzka zmielonego ziela angielskiego 1 lyzka startego swiezego imbiru 3 zabki czosnku przecisnietego przez praske 4 zielone cebulki czesc zielona i biala pokrojone w plasterki ewentualnie morele i sliwki suszone do nadziania Wymieszac skladniki marynaty i zalac nia piers kurczka. Odstawic w przykrytym naczyniu najlepiej na noc do lodowki. Wyjac z marynaty, mozna nadziac sliwkami i morelami robiac w miesie male naciecia. Piec w zaleznosci od wagi miesa w rekawie foliowym (ja pieke razem z marynata, wowczas jest bardziej soczyste). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers indyka po jamajsku
Top
Bottom