Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka w sosie miodowo-żurawinowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnkaP" data-source="post: 1615817" data-attributes="member: 6990"><p>Przepis pochodzi z serwisu MniamMniam.pl, autorka - Churkowa. Wstawię linka, bo teraz chyba już tam nie trzeba mieć abonamentu: <a href="http://www.mniammniam.com/Piers_indyka_w_sosie_miodowo_zurawinowym-10967p.html" target="_blank">http://www.mniammniam.com/Piers_indyka_w_s...wym-10967p.html</a></p><p></p><p>składniki</p><p>0,5 kg piersi indyka</p><p>1 lub 2 łyżki miodu</p><p>2 spore garście suszonych żurawin</p><p>1 szklanka wody (lub trochę więcej)</p><p>mąka do obtoczenia mięsa</p><p>tłuszcz do obsmażenia mięsa (wzorem autorki używam masła klarowanego, a jeśli nie mam, to smażę na maśle z dodatkiem oleju, żeby się masło nie paliło)</p><p></p><p>przyprawy:</p><p>sól (do smaku)</p><p>pół łyżeczki albo więcej chili w proszku</p><p>1 łyżka wędzonej papryki w proszku</p><p>pół łyżeczki albo więcej imbiru w proszku</p><p>łyżka octu balsamicznego</p><p></p><p>Mięso pokroić na plastry i lekko rozbić, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone mięso zalać wrzącą wodą, dodać żurawiny, miód i wszystkie przyprawy. Dusić na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli sos wyjdzie za rzadki, to zagęścić dodatkowo mąką. Podawać z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnkaP, post: 1615817, member: 6990"] Przepis pochodzi z serwisu MniamMniam.pl, autorka - Churkowa. Wstawię linka, bo teraz chyba już tam nie trzeba mieć abonamentu: [URL="http://www.mniammniam.com/Piers_indyka_w_sosie_miodowo_zurawinowym-10967p.html"]http://www.mniammniam.com/Piers_indyka_w_s...wym-10967p.html[/URL] składniki 0,5 kg piersi indyka 1 lub 2 łyżki miodu 2 spore garście suszonych żurawin 1 szklanka wody (lub trochę więcej) mąka do obtoczenia mięsa tłuszcz do obsmażenia mięsa (wzorem autorki używam masła klarowanego, a jeśli nie mam, to smażę na maśle z dodatkiem oleju, żeby się masło nie paliło) przyprawy: sól (do smaku) pół łyżeczki albo więcej chili w proszku 1 łyżka wędzonej papryki w proszku pół łyżeczki albo więcej imbiru w proszku łyżka octu balsamicznego Mięso pokroić na plastry i lekko rozbić, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone mięso zalać wrzącą wodą, dodać żurawiny, miód i wszystkie przyprawy. Dusić na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli sos wyjdzie za rzadki, to zagęścić dodatkowo mąką. Podawać z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka w sosie miodowo-żurawinowym
Top
Bottom