Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka z fenkułem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1190859" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierś indyka z fenkułem</strong></span></p><p>[ATTACH=full]67915[/ATTACH]</p><p>600g piersi indyka</p><p>2 fankuły (koper rzymski)</p><p>2 cebule</p><p>5 ząbków czosnku</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżeczka pieprzu</p><p>2 gałązki tymianku</p><p>6 łyżki oliwy</p><p>puszka pomidorów w całości</p><p>łyżka ziół prowansalskich</p><p>szklanla szampana lub cidry</p><p>łyżka soku z cytryny.</p><p></p><p>1.Pierś indyka kroimy w duże podłużne paski. Cebulę kroimy w półplasterki. Fankuły kroimy w cieniutkie krążki. Czosnek kroimy w plasterki.</p><p>2.W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy pokrojoną cebulę, fenkuły, czosnek, Rozmiażdzone w rękach pomidory z puszki wraz z jej zawartością. Dusimy przez 5 minut, a następnie wlewamy szampana oraz wszystkie przyprawy.</p><p>3.W międzyczasie na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz, na którym na złoty kolor smażymy kawałki indyka.</p><p>4.Podsmażonego indyka dodajemy do warzyw. Dodajemy także świeży tymianek i dusimy to wszystko jeszcze jakieś 20 minut. Na koniec skrapiamy sokiem z połówki cytryny.</p><p>[ATTACH=full]67916[/ATTACH]</p><p></p><p>Ps. Podajemy z małymi ziemniaczkami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1190859, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierś indyka z fenkułem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]67915[/ATTACH] 600g piersi indyka 2 fankuły (koper rzymski) 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 gałązki tymianku 6 łyżki oliwy puszka pomidorów w całości łyżka ziół prowansalskich szklanla szampana lub cidry łyżka soku z cytryny. 1.Pierś indyka kroimy w duże podłużne paski. Cebulę kroimy w półplasterki. Fankuły kroimy w cieniutkie krążki. Czosnek kroimy w plasterki. 2.W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy pokrojoną cebulę, fenkuły, czosnek, Rozmiażdzone w rękach pomidory z puszki wraz z jej zawartością. Dusimy przez 5 minut, a następnie wlewamy szampana oraz wszystkie przyprawy. 3.W międzyczasie na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz, na którym na złoty kolor smażymy kawałki indyka. 4.Podsmażonego indyka dodajemy do warzyw. Dodajemy także świeży tymianek i dusimy to wszystko jeszcze jakieś 20 minut. Na koniec skrapiamy sokiem z połówki cytryny. [ATTACH=full]67916[/ATTACH] Ps. Podajemy z małymi ziemniaczkami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka z fenkułem*
Top
Bottom