Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka z wątróbką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 95063" data-attributes="member: 104"><p>1,5kg piersi indyka</p><p>20dag sera żółtego</p><p>30dag wątróbki drobiowej</p><p>1 cebula</p><p>20dag fasolki szparagowej</p><p>5dag masła</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>Mięso przekrawam tak, żeby powstał płat, solę, pieprzę.</p><p>Fasolke gotuje na miękko. Cebule kroję drobno, szklę, dodaję wątróbke i podsmażam. Ser żółty kroję w plastry.</p><p></p><p>Na mięsie układam ser żółty, na to wątróbkę na fasolkę, zwijam całość, najlepiej obwiązać to nicia jeszcze. nacieram wierzch solą, można tez użyć ulubionych przypraw, albo Delikatu czerwonego. Wkładam do rękawa, posypuje z wierzchu wiórkami masła. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni i piekę około 1,5- 2 godzin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 95063, member: 104"] 1,5kg piersi indyka 20dag sera żółtego 30dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20dag fasolki szparagowej 5dag masła sól pieprz Mięso przekrawam tak, żeby powstał płat, solę, pieprzę. Fasolke gotuje na miękko. Cebule kroję drobno, szklę, dodaję wątróbke i podsmażam. Ser żółty kroję w plastry. Na mięsie układam ser żółty, na to wątróbkę na fasolkę, zwijam całość, najlepiej obwiązać to nicia jeszcze. nacieram wierzch solą, można tez użyć ulubionych przypraw, albo Delikatu czerwonego. Wkładam do rękawa, posypuje z wierzchu wiórkami masła. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni i piekę około 1,5- 2 godzin. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś indyka z wątróbką
Top
Bottom