Pierś kurczaka gotowana na parze
Bardzo delikatna, ziołowa wędlina na chleb.
1 podwójny filet z kurczaka
1 łyżeczka szałwii
1 łyżeczka rozmarynu
sól
pieprz czarny
1 łyżka oliwy
Filet oczyścić, przekroić, umyć, osuszyć, obsypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na dobę do lodówki.
Gotować na parze ok. 45 minut.
Ostudzone mięso kroić w plasterki.
Znakomicie smakuje na kanapce z dobrym ogórkiem kiszonym.
Bardzo delikatna, ziołowa wędlina na chleb.
1 podwójny filet z kurczaka
1 łyżeczka szałwii
1 łyżeczka rozmarynu
sól
pieprz czarny
1 łyżka oliwy
Filet oczyścić, przekroić, umyć, osuszyć, obsypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na dobę do lodówki.
Gotować na parze ok. 45 minut.
Ostudzone mięso kroić w plasterki.
Znakomicie smakuje na kanapce z dobrym ogórkiem kiszonym.
