- Cze 20, 2011
- 2
- 0
- 0
Ponownie miodowa propozycja
tym razem piersi kurczaka w miodowej glazurze. To pyszne, ekspresowe w przygotowaniu danie i doskonała odmiana smakowa po klasycznie przygotowywanych piersiach kurczaka. Przepis pochodzi z książki Miód. Ponad 75 smakowitych i zdrowych przepisów.
2 piersi kurczaka, około 300-350 g każda
1 łyżka musztardy Dijon
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego
Piekarnik nagrzać do temperatury 220*C. Małą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W małej misce połączyć wszystkie składniki oprócz kurczaka
i wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Piersi kurczaka ułożyć na przygotowanej blasze i polać glazurą tak, aby mięso było pokryte z każdej strony. Piec przez 15-20 minut lub aż wyciekający z mięsa sok będzie przejrzysty. Gotowe przełożyć na deskę do krojenia i pokroić w plastry. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
http://wrotkaonline.blox.pl/html


2 piersi kurczaka, około 300-350 g każda
1 łyżka musztardy Dijon
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego
Piekarnik nagrzać do temperatury 220*C. Małą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W małej misce połączyć wszystkie składniki oprócz kurczaka
http://wrotkaonline.blox.pl/html
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: