Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers kurczaka z pieca
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1605419" data-attributes="member: 1142"><p>Przepis jest niezwykle prosty i wpisuje go glownie z mysla o Marynie, ktorej dieta nie pozwala smazyc miesa.</p><p>W ponizszej metodzie uzywam plaskiego naczynia zaroodpornego i arkusza pergaminu. Naczynie, jak i papier smaruje maslem/oliwa. Piec rozgrzewam do 200C.</p><p></p><p><strong>W naczyniu ukladam filety z piersi kurczaka, tak aby byly od siebie nieco oddalone, posypuje przyprawami, sola, pieprzem. Pomiedzy ukladam czastki cytryny lub limonki, galazki zielonej pietruszki, tymianku lub innych ziol. Kurczaka zakrywam arkuszem pergaminu (omaslona strona w dol) i szczelnie opatulam. Wkladam do nagrzanego pieca na ok.30 min.</strong> Wewnetrzna temp. gotowego miesa to 73-74C.</p><p></p><p>Przygotowany w ten sposob kurczak jest 100 razy smaczniejszy niz gotowany. Dzieki arkuszowi papieru, ktory dziala jak ochronna skorka, mieso filetow pozostaje soczyste i smaczne, zachowujac przy tym wszystko to co w nich dobre. </p><p></p><p>Zamiast naczynia mozna uzyc tylko papieru i zamknac mieso calkowicie w papilocie, ulozyc na blasze i upiec. Do srodka mozna wkladac grzyby i inne smakowe dodatki, ktore przyjda wam do glowy.</p><p></p><p>Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1605419, member: 1142"] Przepis jest niezwykle prosty i wpisuje go glownie z mysla o Marynie, ktorej dieta nie pozwala smazyc miesa. W ponizszej metodzie uzywam plaskiego naczynia zaroodpornego i arkusza pergaminu. Naczynie, jak i papier smaruje maslem/oliwa. Piec rozgrzewam do 200C. [B]W naczyniu ukladam filety z piersi kurczaka, tak aby byly od siebie nieco oddalone, posypuje przyprawami, sola, pieprzem. Pomiedzy ukladam czastki cytryny lub limonki, galazki zielonej pietruszki, tymianku lub innych ziol. Kurczaka zakrywam arkuszem pergaminu (omaslona strona w dol) i szczelnie opatulam. Wkladam do nagrzanego pieca na ok.30 min.[/B] Wewnetrzna temp. gotowego miesa to 73-74C. Przygotowany w ten sposob kurczak jest 100 razy smaczniejszy niz gotowany. Dzieki arkuszowi papieru, ktory dziala jak ochronna skorka, mieso filetow pozostaje soczyste i smaczne, zachowujac przy tym wszystko to co w nich dobre. Zamiast naczynia mozna uzyc tylko papieru i zamknac mieso calkowicie w papilocie, ulozyc na blasze i upiec. Do srodka mozna wkladac grzyby i inne smakowe dodatki, ktore przyjda wam do glowy. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers kurczaka z pieca
Top
Bottom