Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowo-serowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hofi" data-source="post: 1161427" data-attributes="member: 2078"><p>Szukałam, ale nie znalazłam takiego przepisu. Często to robię na obiad, bo jest to danie smaczne i lekkie.</p><p></p><p> ok 1/2 kg filetu z piersi kurczaka</p><p> ok 30-50 dkg kg pieczarek </p><p> kubek śmietany słodkiej 12% (raz daje mały pojemnik, a raz duży, zależy ile sosu chce otrzymać)</p><p>ser - może być ulubiony pleśniowy, np lazur lub gorgonzola czasem daje pół kostki sera topionego hochland ziołowy</p><p> </p><p>Na patelni roztopić trochę margaryny, podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś, dodać przyprawę typu &quot;jarzynka&quot;, curry, paprykę ostrą, zioła prowansalskie.</p><p>Gdy mięso się zrumieni, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dalej smażyć. Dodać wody i chwile dusić do miękkości. Dodać wody tyle, ile mamy śmietany, zaciągnąć mąką, wrzucić ser, niech sie rozpuści. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem, najsmaczniejsze są wstążki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hofi, post: 1161427, member: 2078"] Szukałam, ale nie znalazłam takiego przepisu. Często to robię na obiad, bo jest to danie smaczne i lekkie. ok 1/2 kg filetu z piersi kurczaka ok 30-50 dkg kg pieczarek kubek śmietany słodkiej 12% (raz daje mały pojemnik, a raz duży, zależy ile sosu chce otrzymać) ser - może być ulubiony pleśniowy, np lazur lub gorgonzola czasem daje pół kostki sera topionego hochland ziołowy Na patelni roztopić trochę margaryny, podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś, dodać przyprawę typu "jarzynka", curry, paprykę ostrą, zioła prowansalskie. Gdy mięso się zrumieni, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dalej smażyć. Dodać wody i chwile dusić do miękkości. Dodać wody tyle, ile mamy śmietany, zaciągnąć mąką, wrzucić ser, niech sie rozpuści. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem, najsmaczniejsze są wstążki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowo-serowym*
Top
Bottom