Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
pierś kurza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 875205" data-attributes="member: 5092"><p>Właściwie to nie traktuję tego jako ograniczenia jak to zwykle jest z dietą. Lubie takie jedzenie i bardzo dobrze sie czuję jedząc tak , jak jem. Ponieważ mięso z drobiu nie jest jakoś wybitnie smakowite, przyrządzam je tak, żeby było dobre i nie szkodziło mi. Np to:</p><p>podwójna pierś kurzęca</p><p>przyprawa do drobiu , najlepiej taka bez soli</p><p>pieprz ziołowy</p><p>cebula,</p><p>pieczarki albo leśne grzyby</p><p>kropla oliwy albo lepiej taka oliwa w aerosolu</p><p>Mięso pokroić na paseczki lub cienkie plasterki, przyprawić tym, co powyżej. Można smażyć od razu, ale jesli to ma byc na jutrzejszy obiad, schowac do lodówki.</p><p>Patelnię rozgrzać, psiknąć oliwą albo obejść się bez tego jesli patelnia jest teflonowa. Wrzucić przyprawione mięso i smazyc po jednej stronie. Gdy sie zrumieni, odwrócić i dodać pokrojona cebulę i pieczarki lub grzyby. Przykryć i niech sie dusi pod przykryciem. </p><p>Do tego sałatka jakaś.</p><p>Z tej porcji mam ze 3-4 obiady jesli jest tylko dla mnie .</p><p>Dobre to jest i zmieniając nieco składniki mam pyszne i nie monotonne jedzonko. Które bardzo chętnie wyjada mi reszta rodziny, nie będąca na żadnej diecie!</p><p></p><p>[ATTACH=full]43652[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Dzisiaj bez żadnych grzybów akurat.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 875205, member: 5092"] Właściwie to nie traktuję tego jako ograniczenia jak to zwykle jest z dietą. Lubie takie jedzenie i bardzo dobrze sie czuję jedząc tak , jak jem. Ponieważ mięso z drobiu nie jest jakoś wybitnie smakowite, przyrządzam je tak, żeby było dobre i nie szkodziło mi. Np to: podwójna pierś kurzęca przyprawa do drobiu , najlepiej taka bez soli pieprz ziołowy cebula, pieczarki albo leśne grzyby kropla oliwy albo lepiej taka oliwa w aerosolu Mięso pokroić na paseczki lub cienkie plasterki, przyprawić tym, co powyżej. Można smażyć od razu, ale jesli to ma byc na jutrzejszy obiad, schowac do lodówki. Patelnię rozgrzać, psiknąć oliwą albo obejść się bez tego jesli patelnia jest teflonowa. Wrzucić przyprawione mięso i smazyc po jednej stronie. Gdy sie zrumieni, odwrócić i dodać pokrojona cebulę i pieczarki lub grzyby. Przykryć i niech sie dusi pod przykryciem. Do tego sałatka jakaś. Z tej porcji mam ze 3-4 obiady jesli jest tylko dla mnie . Dobre to jest i zmieniając nieco składniki mam pyszne i nie monotonne jedzonko. Które bardzo chętnie wyjada mi reszta rodziny, nie będąca na żadnej diecie! [ATTACH=full]43652[/ATTACH] Dzisiaj bez żadnych grzybów akurat. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
pierś kurza
Top
Bottom