Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers po cygansku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1055164" data-attributes="member: 16068"><p>Podczas naszego ostatniego pobytu w Polsce moja mama uraczyla nas obiadem ziemniaczki, mieso po cygansku i do tego pikle - ogorki. Cos wspanialego!</p><p>Mieso jest przepyszne, mieciutkie i rozplywajace sie w ustach. Wzielam od niej przepis, nie wiem skad on pochodzi, ale warty z pewnoscia jest zeby puscic go dalej w swiat. Robilam juz to mieso dwa razy, za drugim razem odwiedzali nas przyjaciele i chcialam zrobic cos pysznego i szybkiego jednoczesnie. Po dwoch dniach przyjaciolka zadzwonila z prosba o przepis, bo chciala zrobic to mieso rowniez dla swoich gosci na imprezke. </p><p></p><p></p><p>Bedziemy potrzebowac:</p><p></p><p>1 - 1,3 kg piersi z kurczaka lub indyka</p><p>maka</p><p>2 - 3 jajka</p><p>olej do smazenia</p><p></p><p>Piersi pokroic niezbyt cienkie plastry, nie solic, nie pieprzyc, nie przyprawiac, nie rozbijac.</p><p>Mieso panierowac w kolejnosci maka-jajo-maka i smazyc na oleju z obu stron.</p><p></p><p>4 cebule</p><p>olej do smazenia</p><p></p><p>4 srednie lub 2 bardzo duze cebule pokroic w kostke (lub polprasterki jesli ktos woli) i zeszklic na oleju.</p><p></p><p>SOS:</p><p>3 zabki sprasowanego czosnku</p><p>1 maly sloik keczupu</p><p>4 szklanki wody</p><p>1 luzeczka cukru</p><p>1 kostka rosolowa (lub 1 luzeczka vegety)</p><p>1/2 lyzeczki ostej papryki (lub cayenne)</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>1 lyzeczka musztardy</p><p>1/2 lyzeczki pieprzu</p><p></p><p>Wykonanie</p><p>Usmazone mieso przekladac zeszklona cebulka i zalac sosem (w zarodpornym naczyniu lub brytfance).</p><p>Wrzucic przykryte do piekarnika i piec przez 1h.</p><p></p><p>Polecam, jest naprawde pyszne a wykonanie nie zajmuje dluzej jak pol godziny (krojenie cebuli i smazenie miesa).</p><p>Niecodzienne danie z dostepnych skladnikow, ktore mozna znalezc w lodowce.</p><p>Jak bede dysponowala zdjeciem to zamieszcze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1055164, member: 16068"] Podczas naszego ostatniego pobytu w Polsce moja mama uraczyla nas obiadem ziemniaczki, mieso po cygansku i do tego pikle - ogorki. Cos wspanialego! Mieso jest przepyszne, mieciutkie i rozplywajace sie w ustach. Wzielam od niej przepis, nie wiem skad on pochodzi, ale warty z pewnoscia jest zeby puscic go dalej w swiat. Robilam juz to mieso dwa razy, za drugim razem odwiedzali nas przyjaciele i chcialam zrobic cos pysznego i szybkiego jednoczesnie. Po dwoch dniach przyjaciolka zadzwonila z prosba o przepis, bo chciala zrobic to mieso rowniez dla swoich gosci na imprezke. Bedziemy potrzebowac: 1 - 1,3 kg piersi z kurczaka lub indyka maka 2 - 3 jajka olej do smazenia Piersi pokroic niezbyt cienkie plastry, nie solic, nie pieprzyc, nie przyprawiac, nie rozbijac. Mieso panierowac w kolejnosci maka-jajo-maka i smazyc na oleju z obu stron. 4 cebule olej do smazenia 4 srednie lub 2 bardzo duze cebule pokroic w kostke (lub polprasterki jesli ktos woli) i zeszklic na oleju. SOS: 3 zabki sprasowanego czosnku 1 maly sloik keczupu 4 szklanki wody 1 luzeczka cukru 1 kostka rosolowa (lub 1 luzeczka vegety) 1/2 lyzeczki ostej papryki (lub cayenne) 1 lyzeczka soli 1 lyzeczka musztardy 1/2 lyzeczki pieprzu Wykonanie Usmazone mieso przekladac zeszklona cebulka i zalac sosem (w zarodpornym naczyniu lub brytfance). Wrzucic przykryte do piekarnika i piec przez 1h. Polecam, jest naprawde pyszne a wykonanie nie zajmuje dluzej jak pol godziny (krojenie cebuli i smazenie miesa). Niecodzienne danie z dostepnych skladnikow, ktore mozna znalezc w lodowce. Jak bede dysponowala zdjeciem to zamieszcze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers po cygansku*
Top
Bottom