Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers po cygansku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1615804" data-attributes="member: 1142"><p>Tak przypadkiem zupelnie wpadl mi w oko ten przepis w piatek i nastepnegp dnia zaopatrywalam sie w rzeznika z mysla wlasnie o tym daniu - moj rzeznik sprzedaje naprawde pyszne kurczaki (karmione ziolami i zielona trawka) i na miejcu kazalam sobie podzielic dwa i wyciac z nich 4 piersi na danie Kariny.</p><p>W sobote zamarynowalam wiec te cztery kawalki miesa (nieco ponad kilogram, nie kroilam na mniejsze kawalki, wzielam je w calosci, rozplaszczylam je jedynie dlonia) w mieszance przypraw (papryki slodkiej, chilli, granulowanego czosnku i cebuli, mielonej kozieradki, pieprzu, odrobiny soli i ziol)</p><p></p><p>Nastepnego dnia obsmazylam panierowane piersi, przelozylam zeszklona cebula i zalalam sosem. Na sos wzielam 250ml bardzo gestego pysznego domowego ketchupu i nieco ponad szklanke wywaru, dwie ostre swieze papryczki, lyzeczke mielnej kozieradki i jak w przepisie, musztarde, czosnek (6 zabkow), bez cukru jednak, bo moj ketchup byl wystarczajaco slodki. Dodalam tez suszone ziola. Gar zeliwny zakrylam pokrywka i dusilam calosc 60 min w 200C, nastepnie pokrywke zdjelam i jeszcze pare minut dopiekalam, az wierzch przypiekl sie nieco.</p><p></p><p>Podalam z sypkim jeczmieniem i surowka z czerwonej kapusty. Zjedlismy zaledwie polowe tego co przygotowalam, wiec mamy gotowy obiad na jutro (postaram sie o zdjecie). Zrobie do niego puree z selera i fioletowych ziemniakow i brokuly.</p><p></p><p>Danie jest pyszne, aromatyczny gesty sos pasuje tu doskonale. Polecam goraco. Karino, dziekujemy za podzielenie sie przepisem i wspaniala inspiracje kulinarna,</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1615804, member: 1142"] Tak przypadkiem zupelnie wpadl mi w oko ten przepis w piatek i nastepnegp dnia zaopatrywalam sie w rzeznika z mysla wlasnie o tym daniu - moj rzeznik sprzedaje naprawde pyszne kurczaki (karmione ziolami i zielona trawka) i na miejcu kazalam sobie podzielic dwa i wyciac z nich 4 piersi na danie Kariny. W sobote zamarynowalam wiec te cztery kawalki miesa (nieco ponad kilogram, nie kroilam na mniejsze kawalki, wzielam je w calosci, rozplaszczylam je jedynie dlonia) w mieszance przypraw (papryki slodkiej, chilli, granulowanego czosnku i cebuli, mielonej kozieradki, pieprzu, odrobiny soli i ziol) Nastepnego dnia obsmazylam panierowane piersi, przelozylam zeszklona cebula i zalalam sosem. Na sos wzielam 250ml bardzo gestego pysznego domowego ketchupu i nieco ponad szklanke wywaru, dwie ostre swieze papryczki, lyzeczke mielnej kozieradki i jak w przepisie, musztarde, czosnek (6 zabkow), bez cukru jednak, bo moj ketchup byl wystarczajaco slodki. Dodalam tez suszone ziola. Gar zeliwny zakrylam pokrywka i dusilam calosc 60 min w 200C, nastepnie pokrywke zdjelam i jeszcze pare minut dopiekalam, az wierzch przypiekl sie nieco. Podalam z sypkim jeczmieniem i surowka z czerwonej kapusty. Zjedlismy zaledwie polowe tego co przygotowalam, wiec mamy gotowy obiad na jutro (postaram sie o zdjecie). Zrobie do niego puree z selera i fioletowych ziemniakow i brokuly. Danie jest pyszne, aromatyczny gesty sos pasuje tu doskonale. Polecam goraco. Karino, dziekujemy za podzielenie sie przepisem i wspaniala inspiracje kulinarna, [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piers po cygansku*
Top
Bottom