Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z gęsi pieczona z żurawiną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1507478" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierś z gęsi pieczona z żurawiną</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]87688[/ATTACH]</p><p></p><p>4 piersi z gęsi</p><p>sól i pieprz</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>5 łyżeczek majeranku</p><p>6 łyżek żurawiny suszonej</p><p>250 ml czerwonego wina</p><p></p><p>1.Pierś gęsi osuszamy. Nacieramy od strony gdzie jest mięso roztartym czosnkiem z solą i pieprzem a następnie majerankiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.</p><p>2.Dodajemy żurawiny i składamy dwie piersi. Sznurujemy sznurkiem i smażymy na patelni, aż skórka będzie brązowa.</p><p>3.Przekładamy do gęsiarki, polewamy winem, przykrywamy przykrywką i wsadzamy do piekarnika na 2 godziny w temp 200 stopni.Podczas pieczenia mięso polewamy sosem. Po dwóch godzinach zdejmujemy przykrywkę i jeszcze pieczemy ok 30 minut aż skórka będzie chrupiąca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1507478, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierś z gęsi pieczona z żurawiną[/B][/SIZE] [ATTACH=full]87688[/ATTACH] 4 piersi z gęsi sól i pieprz 3 ząbki czosnku 5 łyżeczek majeranku 6 łyżek żurawiny suszonej 250 ml czerwonego wina 1.Pierś gęsi osuszamy. Nacieramy od strony gdzie jest mięso roztartym czosnkiem z solą i pieprzem a następnie majerankiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki. 2.Dodajemy żurawiny i składamy dwie piersi. Sznurujemy sznurkiem i smażymy na patelni, aż skórka będzie brązowa. 3.Przekładamy do gęsiarki, polewamy winem, przykrywamy przykrywką i wsadzamy do piekarnika na 2 godziny w temp 200 stopni.Podczas pieczenia mięso polewamy sosem. Po dwóch godzinach zdejmujemy przykrywkę i jeszcze pieczemy ok 30 minut aż skórka będzie chrupiąca [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z gęsi pieczona z żurawiną
Top
Bottom