Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka w sosie cebulowym z majerankiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1037446" data-attributes="member: 10341"><p>Mialam kawalek piersi indyczej i niewiele dodatków, więc zrobiłam z tego bardzo proste danie. Mnie smakowało, może i Wam przypadnie do gustu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]57653[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>0,5 kg piersi indyczej</p><p>duża cedbula</p><p>płaska łyżka suszonego majeranku</p><p>sól, pieprz</p><p>olej</p><p>świeży majeranek do dekoracji.</p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, natrzeć olejem i odstawić na godzinę. W rondlu z grubym dnem obsmażyć mięso, zmniejszyć ogień, podlać trochę wodą lub bulionem i dusić blisko pół godziny. Po tym czasie dołożyć cebulę pokrojoną w piórka, według potrzeby dodać jeszcze soli i pieprzu oraz suszony majeranek. Dusić dalsze pół godziny lub dłużej, żeby sos i mięso nabrały charakteru od dołożonych dodatków, a mięso było miękkie. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1037446, member: 10341"] Mialam kawalek piersi indyczej i niewiele dodatków, więc zrobiłam z tego bardzo proste danie. Mnie smakowało, może i Wam przypadnie do gustu. [ATTACH=full]57653[/ATTACH] [B]Składniki [/B]0,5 kg piersi indyczej duża cedbula płaska łyżka suszonego majeranku sól, pieprz olej świeży majeranek do dekoracji. Mięso umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, natrzeć olejem i odstawić na godzinę. W rondlu z grubym dnem obsmażyć mięso, zmniejszyć ogień, podlać trochę wodą lub bulionem i dusić blisko pół godziny. Po tym czasie dołożyć cebulę pokrojoną w piórka, według potrzeby dodać jeszcze soli i pieprzu oraz suszony majeranek. Dusić dalsze pół godziny lub dłużej, żeby sos i mięso nabrały charakteru od dołożonych dodatków, a mięso było miękkie. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka w sosie cebulowym z majerankiem*
Top
Bottom