Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 361637" data-attributes="member: 298"><p><span style="color: #009900"><strong>Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico. </strong> </span> </p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]489[/ATTACH] </p><p></p><p></p><p>pół płata piersi z indyka</p><p></p><p>3 cebule</p><p>20 dkg pieczarek</p><p>5 dkg suszonych grzybów mung</p><p>1 szklanka rosołu /bulionu</p><p>1 łyżka mąki</p><p></p><p>5 łyżek octu balsamicznego</p><p>oliwa aromatyzowana truflami do smażenia</p><p></p><p>przyprawy:</p><p></p><p>sól kamienna mialona</p><p>pieprz czarny i zielony świeżo mielony</p><p>pieprz syczuański</p><p>papryka słodka mielona</p><p>mięta syryjska</p><p></p><p></p><p>Cebulę tniemy w talarki. Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.</p><p>Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).</p><p></p><p>Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę. Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.</p><p></p><p>Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 361637, member: 298"] [COLOR=#009900][B]Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico. [/B] [/COLOR] [ATTACH=full]489[/ATTACH] pół płata piersi z indyka 3 cebule 20 dkg pieczarek 5 dkg suszonych grzybów mung 1 szklanka rosołu /bulionu 1 łyżka mąki 5 łyżek octu balsamicznego oliwa aromatyzowana truflami do smażenia przyprawy: sól kamienna mialona pieprz czarny i zielony świeżo mielony pieprz syczuański papryka słodka mielona mięta syryjska Cebulę tniemy w talarki. Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki. Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu). Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę. Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut. Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.
Top
Bottom