Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1600692" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierś z indyka z jabłkami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94147[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g szalotek</p><p>3 łyżki oliwy</p><p>300 ml wytrawnego czerwonego wina</p><p>1,25 kg piersi z indyka</p><p>pieprz</p><p>4 łyżki oliwy</p><p>sól</p><p>2 łyżki cukru</p><p>2 łyżki octu balsamicznego</p><p>200 ml bulionu</p><p>3 zielone jabłka (Granny Smith)</p><p>80 g masła</p><p>pietruszka</p><p></p><p>1.Szalotki obieramy i obsmażamy na oliwie, dodajemy wino i dusimy przez 10 minut.</p><p>2.Mięso kroimy w nie duże cienkie paski. Solimy i pierzymy i w dwóch ratach smażymy na patelni. Dodajemy cukier, ocet i bulion. Dusimy przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy szalotki wraz z winem.</p><p>3.Jabłka wraz ze skórką kroimy w ósemki i smażymy na maśle, tak by tylko zmiękły. Następnie dodajemy do mięsa. Solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.</p><p></p><p>Ps1. Przepis jest na 8 porcji, a każda porcja zawiera 386 kcal.</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z książki Dr. Oetker-Partyrezepte von A-Z - a nazwa potrawy: Poulardengeschnetzeltes mit Apfelspalten.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1600692, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierś z indyka z jabłkami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94147[/ATTACH] 400 g szalotek 3 łyżki oliwy 300 ml wytrawnego czerwonego wina 1,25 kg piersi z indyka pieprz 4 łyżki oliwy sól 2 łyżki cukru 2 łyżki octu balsamicznego 200 ml bulionu 3 zielone jabłka (Granny Smith) 80 g masła pietruszka 1.Szalotki obieramy i obsmażamy na oliwie, dodajemy wino i dusimy przez 10 minut. 2.Mięso kroimy w nie duże cienkie paski. Solimy i pierzymy i w dwóch ratach smażymy na patelni. Dodajemy cukier, ocet i bulion. Dusimy przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy szalotki wraz z winem. 3.Jabłka wraz ze skórką kroimy w ósemki i smażymy na maśle, tak by tylko zmiękły. Następnie dodajemy do mięsa. Solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. Ps1. Przepis jest na 8 porcji, a każda porcja zawiera 386 kcal. Ps2. Przepis pochodzi z książki Dr. Oetker-Partyrezepte von A-Z - a nazwa potrawy: Poulardengeschnetzeltes mit Apfelspalten. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z jabłkami
Top
Bottom