Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z porami i migdałami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Siostra_Ducket" data-source="post: 39143" data-attributes="member: 21"><p><strong>Pierś z porami i migdałami</strong></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- pierś z indyka</p><p>- 2-3 pory</p><p>1 żółtko</p><p>-10 dag migdałów (płatki)</p><p>-10 dag masła</p><p>- 1 gałka muszkatałowa</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Pory myję i kroję na kawałki (ok.3 cm długości).</p><p>na rozgrzanym maslę podsmażam pory, zostawiam do ostygnięcia. </p><p>Do zimnych porów dodaję żółtko, połowę migdałów, sół, pieprz (świeżo mielony), startą gałkę muszkatałową i dokładnie mieszam.</p><p></p><p>Pierś z indyka myję i nacieram przyprawami. Nacinam ją i wkładam kawałki pora z migdałami. Pierś kładę na blachę i piekę w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia posypuje reszta migdałów.</p><p>Podaję z gotowaną karotką.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Siostra_Ducket, post: 39143, member: 21"] [B]Pierś z porami i migdałami[/B] [B]Składniki:[/B] - pierś z indyka - 2-3 pory 1 żółtko -10 dag migdałów (płatki) -10 dag masła - 1 gałka muszkatałowa - sól, pieprz Pory myję i kroję na kawałki (ok.3 cm długości). na rozgrzanym maslę podsmażam pory, zostawiam do ostygnięcia. Do zimnych porów dodaję żółtko, połowę migdałów, sół, pieprz (świeżo mielony), startą gałkę muszkatałową i dokładnie mieszam. Pierś z indyka myję i nacieram przyprawami. Nacinam ją i wkładam kawałki pora z migdałami. Pierś kładę na blachę i piekę w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia posypuje reszta migdałów. Podaję z gotowaną karotką. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka z porami i migdałami
Top
Bottom