Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1509604" data-attributes="member: 2721"><p>1. Mam nadzieję, że nie kroisz gorącej lub ciepłej? Musi się całkowicie wyziębić w lodówce, zanim ją wyjmiemy z osłonki.</p><p></p><p>2. Jeśli tak się dzieje po wyjęciu wyziębionej wędliny z lodówki (nietypowe, jeszcze tak nie miałam), to powiedz - nie zwiększasz czasem ilości mięsa? Możliwe, że przy większej porcji mięsa podana ilość żelatyny (odpowiedzialnej za galaretkę) nie wystarcza. Dodaj żelatyny w większej ilości, proporcjonalnie do ilości użytego mięsa.</p><p></p><p>3. Jeśli nie zwiększasz ilości mięsa, mimo to spróbuj zwiększyć ilość żelatyny, może o 0,5-1 łyżeczkę więcej. Nie wiem, dlaczego tak się u Ciebie dzieje, ale zwiększenie ilości żelatyny powinno pomóc. Trzeba tylko pamiętać - jak się da za dużo, wędlina wyjdzie zbyt twarda.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1509604, member: 2721"] 1. Mam nadzieję, że nie kroisz gorącej lub ciepłej? Musi się całkowicie wyziębić w lodówce, zanim ją wyjmiemy z osłonki. 2. Jeśli tak się dzieje po wyjęciu wyziębionej wędliny z lodówki (nietypowe, jeszcze tak nie miałam), to powiedz - nie zwiększasz czasem ilości mięsa? Możliwe, że przy większej porcji mięsa podana ilość żelatyny (odpowiedzialnej za galaretkę) nie wystarcza. Dodaj żelatyny w większej ilości, proporcjonalnie do ilości użytego mięsa. 3. Jeśli nie zwiększasz ilości mięsa, mimo to spróbuj zwiększyć ilość żelatyny, może o 0,5-1 łyżeczkę więcej. Nie wiem, dlaczego tak się u Ciebie dzieje, ale zwiększenie ilości żelatyny powinno pomóc. Trzeba tylko pamiętać - jak się da za dużo, wędlina wyjdzie zbyt twarda. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka*
Top
Bottom