Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AGA2312" data-source="post: 1518011" data-attributes="member: 32892"><p>Witam Panie,jestem tu ,,nowa,, a w zasadzie szperałam zawsze po ciastach.</p><p>A że jestem zwolenniczką swojskiego jadła to zaraz po świętach muszę zrobić tą wędlinkę.Takie piękne zdjęcia,tyle pochwał że na pewno warto.</p><p>Do kanapek robię karczek,indyka też pekluję i piekę ale nie pomyślałam że można zrobić w ten sposób.</p><p></p><p>W moim rodzinnym domu rodzice mieli świnki i sami je przerabiali,pamiętam jak tata raz w miesiącu zawoził do sklepu swoje wyroby to już kolejka od rana stała </p><p>i czekała na niego.Cóż to były za czasy a jaki smak.Teraz to już ciężko dostać taki towar,ludzie stawiają na ilość a nie jakość.</p><p></p><p>No ale do rzeczy-z tego co zapamiętałam to jak wyrabiał mięso na kiełbasę to trwało to około godziny-zawsze mówił że ma mlaskać,być kleiste-czym dłużej się wyrabiało to kiełbasa była lepsza.</p><p>A jak parzył szynki to w 80 stopniach, na każdy kilogram mięsa 60 min parzenia.Za nic w świecie woda nie mogła się zagotować bo jak woda się zagotuje to mięso będzie suche a nie soczyste.</p><p></p><p>No cóż teraz pozostało mi tylko powspominać,minęło już ponad 20 lat od tych czasów,wszyscy teraz wokoło się odchudzają no więc ja też, a że dozwolone jest mięso indycze to już się cieszę że zjem coś nowego i swojego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AGA2312, post: 1518011, member: 32892"] Witam Panie,jestem tu ,,nowa,, a w zasadzie szperałam zawsze po ciastach. A że jestem zwolenniczką swojskiego jadła to zaraz po świętach muszę zrobić tą wędlinkę.Takie piękne zdjęcia,tyle pochwał że na pewno warto. Do kanapek robię karczek,indyka też pekluję i piekę ale nie pomyślałam że można zrobić w ten sposób. W moim rodzinnym domu rodzice mieli świnki i sami je przerabiali,pamiętam jak tata raz w miesiącu zawoził do sklepu swoje wyroby to już kolejka od rana stała i czekała na niego.Cóż to były za czasy a jaki smak.Teraz to już ciężko dostać taki towar,ludzie stawiają na ilość a nie jakość. No ale do rzeczy-z tego co zapamiętałam to jak wyrabiał mięso na kiełbasę to trwało to około godziny-zawsze mówił że ma mlaskać,być kleiste-czym dłużej się wyrabiało to kiełbasa była lepsza. A jak parzył szynki to w 80 stopniach, na każdy kilogram mięsa 60 min parzenia.Za nic w świecie woda nie mogła się zagotować bo jak woda się zagotuje to mięso będzie suche a nie soczyste. No cóż teraz pozostało mi tylko powspominać,minęło już ponad 20 lat od tych czasów,wszyscy teraz wokoło się odchudzają no więc ja też, a że dozwolone jest mięso indycze to już się cieszę że zjem coś nowego i swojego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z indyka*
Bottom