Pierś z kurczaka duszona w cykorii.
1/2 kg piersi z kurczaka
2 cebule
1 cykoria
1 szklanka bulionu warzywnego
oliwa
sól
czosnek
kolendra
papryka słodka mielona
szczypta cukru kryształu
koziaderka
tymianek
rozmaryn
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Cebulę kroimy w talarki zaś cykorię w drobną kosteczkę.
2. Kurczaka podsmażamy na oliwie przez 10 minut. Następnie dodajemy cebulę, cykorię oraz bulion i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.
3. Doprawiamy do smaku i na koniec podsmażamy wszystko razem ok. 5 minut.
4. Podajemy na gorąco do ryżu.

1/2 kg piersi z kurczaka
2 cebule
1 cykoria
1 szklanka bulionu warzywnego
oliwa
sól
czosnek
kolendra
papryka słodka mielona
szczypta cukru kryształu
koziaderka
tymianek
rozmaryn
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Cebulę kroimy w talarki zaś cykorię w drobną kosteczkę.
2. Kurczaka podsmażamy na oliwie przez 10 minut. Następnie dodajemy cebulę, cykorię oraz bulion i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.
3. Doprawiamy do smaku i na koniec podsmażamy wszystko razem ok. 5 minut.
4. Podajemy na gorąco do ryżu.