Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z kurczaka po toskańsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="morela70" data-source="post: 2936" data-attributes="member: 68"><p>Danie na lekki obiad lub ciepłą kolację:</p><p></p><p>50 dag piersi z kurczaka pokrojone w kostkę</p><p>2 ząbki drobno posiekanego czosnku</p><p>4 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę</p><p>średnia czerwona papryka pokrojona w paski</p><p>40 dag pokrojonej ugotowanej fasolki szparagowej</p><p>olej</p><p>drobko posiekana cebula</p><p>koncentrat pomidorowy</p><p>bazylia suszona</p><p>pieprz, sól</p><p></p><p>Mięso poddusić z czosnkiem, zdjąć z patelni. Wrzucić na nią ziemniaki, cebulę oraz paprykę, dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać koncentrat i fasolkę, można dolać trochę wody. Chwilę podgrzewać do wrzenia.</p><p>Zmniejszyć ogień i dusić, aż wszystkie warzywa zmiękną. </p><p>Pod koniec wsypać przyprawy i dodać mięso.</p><p>Wymieszać, zagotować.</p><p> smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="morela70, post: 2936, member: 68"] Danie na lekki obiad lub ciepłą kolację: 50 dag piersi z kurczaka pokrojone w kostkę 2 ząbki drobno posiekanego czosnku 4 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę średnia czerwona papryka pokrojona w paski 40 dag pokrojonej ugotowanej fasolki szparagowej olej drobko posiekana cebula koncentrat pomidorowy bazylia suszona pieprz, sól Mięso poddusić z czosnkiem, zdjąć z patelni. Wrzucić na nią ziemniaki, cebulę oraz paprykę, dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać koncentrat i fasolkę, można dolać trochę wody. Chwilę podgrzewać do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec wsypać przyprawy i dodać mięso. Wymieszać, zagotować. smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z kurczaka po toskańsku*
Top
Bottom