Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z kurczaka zapiekana z serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="piorunkowa" data-source="post: 875307" data-attributes="member: 4605"><p><strong>Składniki</strong></p><p> * duży podwójny filet z kurczaka bądź schabowe bez kości</p><p> * łyżka oleju</p><p> * potarty ser żółty</p><p> * przyprawy / pieprz, sól, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany, chili</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong> </p><p>Filety z kurczaka pociąć na bardzo cienkie kawałki, tak jak na gulasz tylko troszkę większe i cieniej. Mięso przyprawić i zostawić na 20 minut.</p><p>Odrobinę oleju (ok pół łyżki) rozprowadzamy na patelni, jak patelnia bedzie dobrze rozgrzana wrzucić mięso i zapiekać, aż mięso będzie przyrumienione i miękkie (ok 10 minut), na końcu posypać obficie startym serem i zapiekać pod przykryciem, aż do momentu kiedy ser stopnieje.</p><p></p><p>Z proporcji, które podałam wychodzi potrawa dla dwóch osób.</p><p>Kurczak najlepszy jest z frytkami i surówką, idealnie do tego pasuje duszona marchewka z groszkiem. Można kurczaka jeść z dodatkiem jakiegoś sosu np salsa bądź czosnkowego, wedle upodobań.</p><p></p><p>Potrawa jest niedroga i mało pracochłonna.</p><p>Jest to ulubione danie mojego męża, naprawdę przepyszne jedzonko.</p><p>Polecam, smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="piorunkowa, post: 875307, member: 4605"] [B]Składniki[/B] * duży podwójny filet z kurczaka bądź schabowe bez kości * łyżka oleju * potarty ser żółty * przyprawy / pieprz, sól, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany, chili [B]Wykonanie:[/B] Filety z kurczaka pociąć na bardzo cienkie kawałki, tak jak na gulasz tylko troszkę większe i cieniej. Mięso przyprawić i zostawić na 20 minut. Odrobinę oleju (ok pół łyżki) rozprowadzamy na patelni, jak patelnia bedzie dobrze rozgrzana wrzucić mięso i zapiekać, aż mięso będzie przyrumienione i miękkie (ok 10 minut), na końcu posypać obficie startym serem i zapiekać pod przykryciem, aż do momentu kiedy ser stopnieje. Z proporcji, które podałam wychodzi potrawa dla dwóch osób. Kurczak najlepszy jest z frytkami i surówką, idealnie do tego pasuje duszona marchewka z groszkiem. Można kurczaka jeść z dodatkiem jakiegoś sosu np salsa bądź czosnkowego, wedle upodobań. Potrawa jest niedroga i mało pracochłonna. Jest to ulubione danie mojego męża, naprawdę przepyszne jedzonko. Polecam, smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pierś z kurczaka zapiekana z serem
Top
Bottom