Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1629117" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96837[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki</p><p>&#8226; pierś kaczki – 2 szt.</p><p>&#8226; pieczarki – 150 g</p><p>&#8226; ser pleśniowy – 50 g</p><p>&#8226; cebula – 1 szt.</p><p>&#8226; czosnek – 1 ząbek</p><p>&#8226; masło – 3 łyżki</p><p>&#8226; natka pietruszki – kilka gałązek</p><p>&#8226; pieprz</p><p>&#8226; sól</p><p>&#8226; ziemniaki 500 g</p><p>&#8226; bekon 100 g</p><p>&#8226; świeże listki szałwii</p><p></p><p>01.Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy.</p><p>02.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy kilka minut na średnim ogniu. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.</p><p>03.Piersi kaczki oczyszczamy, skórę nacinamy nożem w kratkę. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół (nie przecinając do końca) i tworzymy kieszonkę do nadziewania.</p><p>04.Kieszonki z piersi kaczki nadziewamy warzywnym farszem. Ser pleśniowy kroimy w cienkie plastry i układamy po 2-3 plastry sera w kieszonce. Owijamy każdą pierś dokładnie sznurkiem kuchennym, tworząc kształt roladek.</p><p>05.Faszerowane piersi układamy skórą do góry w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 210°C około 20-25 minut (czas pieczenia zależy od wielkości piersi kaczki).</p><p>06.Mięso wyjmujemy, a do tego samego naczynia dodajemy uprzednio przygotowane ziemniaki puree. Rozsmarowujemy i wtykamy w nie listki szałwii i podsmażony bekon. Zapiekamy przez 10 minut w temp 220 stopni.</p><p>07.Zdejmujemy sznurek , kroimy na 3 cm kawałki i przekładamy na ziemniaki. Podgrzewamy 5 minut w temp 220 stopni</p><p></p><p>Przepis pochodzi z kuchni lidla</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1629117, member: 140"] [SIZE=14][B]Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96837[/ATTACH] Składniki • pierś kaczki – 2 szt. • pieczarki – 150 g • ser pleśniowy – 50 g • cebula – 1 szt. • czosnek – 1 ząbek • masło – 3 łyżki • natka pietruszki – kilka gałązek • pieprz • sól • ziemniaki 500 g • bekon 100 g • świeże listki szałwii 01.Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy. 02.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy kilka minut na średnim ogniu. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. 03.Piersi kaczki oczyszczamy, skórę nacinamy nożem w kratkę. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół (nie przecinając do końca) i tworzymy kieszonkę do nadziewania. 04.Kieszonki z piersi kaczki nadziewamy warzywnym farszem. Ser pleśniowy kroimy w cienkie plastry i układamy po 2-3 plastry sera w kieszonce. Owijamy każdą pierś dokładnie sznurkiem kuchennym, tworząc kształt roladek. 05.Faszerowane piersi układamy skórą do góry w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 210°C około 20-25 minut (czas pieczenia zależy od wielkości piersi kaczki). 06.Mięso wyjmujemy, a do tego samego naczynia dodajemy uprzednio przygotowane ziemniaki puree. Rozsmarowujemy i wtykamy w nie listki szałwii i podsmażony bekon. Zapiekamy przez 10 minut w temp 220 stopni. 07.Zdejmujemy sznurek , kroimy na 3 cm kawałki i przekładamy na ziemniaki. Podgrzewamy 5 minut w temp 220 stopni Przepis pochodzi z kuchni lidla [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
Top
Bottom