Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kaczki w miodzie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="SWEETY" data-source="post: 749401" data-attributes="member: 10742"><p>2 piersi z duzej kaczki</p><p>szklanka musu jablkowego</p><p>2 lyzki plynnego miodu</p><p>1/2 lyzeczki cynamonu</p><p>sol, pieprz</p><p>oliwa do smazenia</p><p>kieliszek bialego wytrawnego wina</p><p>sok z cytryny</p><p>lyzeczka skorki startej z cytryny</p><p></p><p></p><p>1.Dokladnie oplukane i osuszone papierowym recznikiem piersi nacieramy sola i swiezo zmielonym bialym pieprzem.Ukladamy w salaterce, smarujemy miodem, przykrywamy i marynujemy w lodowce do nastepnego dnia.</p><p>2.Wyjest z miodu piersi z kaczki smazymy na rozgrzanym tluszczu, rumieniac je ze wszystkich stron.Przekladamy do rondla i pieczemy na malym ogniu.</p><p>3.pozostaly w salaterce miod, w ktorym marynowaly sie kawalki kaczki, laczymy z winem i sosem podlewamy mieso.</p><p>4.Zrumienione miekie mieso wyjmujemy na ogrzany polmisek, oproszamy cynamonem, kazda piers przekrawamy na pol, posypujemy skorka starta z cytryny i trzymamy w cieple pod przykryciem.</p><p>5.Do sosu z pieczonego miesa dodajemy mus jablkowy, zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Gdy jest zbyt lekki, odparowujemy przez chwile na duzym ogniu.piersi kaczki podajemy polane goracym sosem, pozostaly so przelewamy do sosjerki.</p><p></p><p>rady:</p><p>Najlepszym dodatkiem do piersi kaczki w miodzie beda domowe kladzione kluseczki i zielona surowka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SWEETY, post: 749401, member: 10742"] 2 piersi z duzej kaczki szklanka musu jablkowego 2 lyzki plynnego miodu 1/2 lyzeczki cynamonu sol, pieprz oliwa do smazenia kieliszek bialego wytrawnego wina sok z cytryny lyzeczka skorki startej z cytryny 1.Dokladnie oplukane i osuszone papierowym recznikiem piersi nacieramy sola i swiezo zmielonym bialym pieprzem.Ukladamy w salaterce, smarujemy miodem, przykrywamy i marynujemy w lodowce do nastepnego dnia. 2.Wyjest z miodu piersi z kaczki smazymy na rozgrzanym tluszczu, rumieniac je ze wszystkich stron.Przekladamy do rondla i pieczemy na malym ogniu. 3.pozostaly w salaterce miod, w ktorym marynowaly sie kawalki kaczki, laczymy z winem i sosem podlewamy mieso. 4.Zrumienione miekie mieso wyjmujemy na ogrzany polmisek, oproszamy cynamonem, kazda piers przekrawamy na pol, posypujemy skorka starta z cytryny i trzymamy w cieple pod przykryciem. 5.Do sosu z pieczonego miesa dodajemy mus jablkowy, zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Gdy jest zbyt lekki, odparowujemy przez chwile na duzym ogniu.piersi kaczki podajemy polane goracym sosem, pozostaly so przelewamy do sosjerki. rady: Najlepszym dodatkiem do piersi kaczki w miodzie beda domowe kladzione kluseczki i zielona surowka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kaczki w miodzie
Top
Bottom