Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kurczaka pieczone na warzywach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1129695" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny, szybki, prosty, lecz zarazem elegancki sposób na kurczaka i pieczone warzywa. Na podstawie <a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/856991191158859/Huehnerbrustfilet-mit-Gemuese-in-der-Folie-gegart.html" target="_blank">http://www.chefkoch.de/rezepte/85699119115...lie-gegart.html</a> </p><p></p><p>[ATTACH=full]63868[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>1 cukinia (ok. 20 cm długości, 5 cm grubości) - pokrojona w niedużą kostkę</p><p>1 duża marchewka - obrana, starta na tarce, duże oczka, lub pokrojona w słupki</p><p>8 pieczarek - pokrojonych w kostkę</p><p>2 pomidory - obrane, pokrojone w kostkę</p><p>1 cebula czerwona - obrana, posiekana w duże kawałki</p><p></p><p>2 pojedyncze piersi z kurczaka</p><p></p><p><strong><u>marynata do warzyw oraz kurczaka- przygotowujemy dwie porcje:</u></strong></p><p>3 łyżki oleju</p><p>3 łyżki sosu sojowego</p><p>1 czubata łyżeczka ajvaru</p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p></p><p>+ pieprz cayenne lub ostra papryka do marynaty do kurczaka</p><p></p><p></p><p>Warzywa zalać marynatą. Wymieszać.</p><p>Podobną marynatę, tyle, że z dodatkiem pieprzu cayenne dla zaostrzenia smaku mięsa, przygotować do kurczaka. </p><p>Piersi kurczaka pokroić na foremne kotlety. Z 2 pojedynczych piersi wychodzą 4 porcje. Dokładnie natrzeć marynatą.</p><p></p><p>Warzywa oraz kurczaka marynować 30 minut. ( można naturalnie dłużej.)</p><p></p><p></p><p>Na kawałkach folii aluminiowej układać po 1/4 warzyw oraz po 1 kurczaku.</p><p>Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 30 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1129695, member: 2721"] Pyszny, szybki, prosty, lecz zarazem elegancki sposób na kurczaka i pieczone warzywa. Na podstawie [URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/856991191158859/Huehnerbrustfilet-mit-Gemuese-in-der-Folie-gegart.html"]http://www.chefkoch.de/rezepte/85699119115...lie-gegart.html[/URL] [ATTACH=full]63868[/ATTACH] 1 cukinia (ok. 20 cm długości, 5 cm grubości) - pokrojona w niedużą kostkę 1 duża marchewka - obrana, starta na tarce, duże oczka, lub pokrojona w słupki 8 pieczarek - pokrojonych w kostkę 2 pomidory - obrane, pokrojone w kostkę 1 cebula czerwona - obrana, posiekana w duże kawałki 2 pojedyncze piersi z kurczaka [B][U]marynata do warzyw oraz kurczaka- przygotowujemy dwie porcje:[/U][/B] 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 czubata łyżeczka ajvaru 1 łyżeczka ziół prowansalskich + pieprz cayenne lub ostra papryka do marynaty do kurczaka Warzywa zalać marynatą. Wymieszać. Podobną marynatę, tyle, że z dodatkiem pieprzu cayenne dla zaostrzenia smaku mięsa, przygotować do kurczaka. Piersi kurczaka pokroić na foremne kotlety. Z 2 pojedynczych piersi wychodzą 4 porcje. Dokładnie natrzeć marynatą. Warzywa oraz kurczaka marynować 30 minut. ( można naturalnie dłużej.) Na kawałkach folii aluminiowej układać po 1/4 warzyw oraz po 1 kurczaku. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 30 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kurczaka pieczone na warzywach*
Top
Bottom