Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kurczaka z zielonym groszkiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1263553" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Piersi kurczaka z zielonym groszkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]71506[/ATTACH]</p><p></p><p>600 g piersi kurczaka</p><p>sól i biały pieprz</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>1 większa cebula pokrojona w półkrążki</p><p>igiełki z gałązki rozmarynu</p><p>100 wędzonej szynki</p><p>2 łyżki masła</p><p>450 g zielonego groszku </p><p>sól i pieprz</p><p>200 ml śmietany</p><p>1 łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p>sok z jednej cytryny</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>do dekoracji plasterki cytryny i rozmarynu</p><p></p><p>1.Filety kurczaka mocno solimy i pieprzymy. Na rozgrzanym oleju z obydwu stron smażymy kurczaka: 5-6 na każdą stronę. Odstawiamy do piekarnika podgrzanego do 150 stopni.</p><p>2.Na rozgrzanym maśle smażymy pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy szynkę pokrojoną na większe kawałki. Podsmażamy. Dodajemy zielony groszek i rozmaryn. Solimy i pieprzymy do smaku (po 1/2 łyżeczce soli i pieprzu) Wszystko dusimy na lekkim ogniu ok 5 minut.</p><p>3.Smietanę mieszamy z ziemniaczaną mąką i sokiem z cytryny. Zawartość wlewamy do duszącego się groszku. dodajemy jeszcze cukier. Dusimy następne 3 minuty.</p><p>4.Na ugotowany groszek układamy ciepłe filety z kurczaka. Dekorujemy cytryną i rozmarynem.</p><p></p><p>Ps1 Przepis na 4 osoby,a jedna osoba pochłonie 560 kcal </p><p>Ps2 Przepis pochodzi z książki: Kochen & Genießen - Italienische Küche</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1263553, member: 140"] [SIZE=14][B]Piersi kurczaka z zielonym groszkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]71506[/ATTACH] 600 g piersi kurczaka sól i biały pieprz 2 łyżki oliwy 1 większa cebula pokrojona w półkrążki igiełki z gałązki rozmarynu 100 wędzonej szynki 2 łyżki masła 450 g zielonego groszku sól i pieprz 200 ml śmietany 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sok z jednej cytryny 1 łyżeczka cukru do dekoracji plasterki cytryny i rozmarynu 1.Filety kurczaka mocno solimy i pieprzymy. Na rozgrzanym oleju z obydwu stron smażymy kurczaka: 5-6 na każdą stronę. Odstawiamy do piekarnika podgrzanego do 150 stopni. 2.Na rozgrzanym maśle smażymy pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy szynkę pokrojoną na większe kawałki. Podsmażamy. Dodajemy zielony groszek i rozmaryn. Solimy i pieprzymy do smaku (po 1/2 łyżeczce soli i pieprzu) Wszystko dusimy na lekkim ogniu ok 5 minut. 3.Smietanę mieszamy z ziemniaczaną mąką i sokiem z cytryny. Zawartość wlewamy do duszącego się groszku. dodajemy jeszcze cukier. Dusimy następne 3 minuty. 4.Na ugotowany groszek układamy ciepłe filety z kurczaka. Dekorujemy cytryną i rozmarynem. Ps1 Przepis na 4 osoby,a jedna osoba pochłonie 560 kcal Ps2 Przepis pochodzi z książki: Kochen & Genießen - Italienische Küche [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi kurczaka z zielonym groszkiem*
Top
Bottom