Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka a la strogonow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 16295" data-attributes="member: 49"><p><strong>Piersi z kurczaka a la strogonow </strong></p><p></p><p>15 dag piersi z kurczaka </p><p>6 g mąki, </p><p>15 g tłuszczu, </p><p>20 g cebuli, </p><p>20 g kwaśnej śmietany, </p><p>1 łyżeczka (płaska) koncentratu pomidorowego </p><p>papryka słodka w proszku </p><p>sól, pieprz </p><p></p><p>Piersi umyć, oczyścić, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić cebulę, sporządzić zasmażkę z mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić koncentratem pomidorowym i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso. Zagotować. Podawać z kluseczkami kładzionymi. Proporcja na jedną osobę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 16295, member: 49"] [B]Piersi z kurczaka a la strogonow [/B] 15 dag piersi z kurczaka 6 g mąki, 15 g tłuszczu, 20 g cebuli, 20 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka (płaska) koncentratu pomidorowego papryka słodka w proszku sól, pieprz Piersi umyć, oczyścić, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić cebulę, sporządzić zasmażkę z mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić koncentratem pomidorowym i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso. Zagotować. Podawać z kluseczkami kładzionymi. Proporcja na jedną osobę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka a la strogonow
Top
Bottom