Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Piersi z kurczaka po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 119782" data-attributes="member: 49"><p><strong>Piersi z kurczaka po grecku</strong> </p><p> </p><p>4 piersi z kurczaka, </p><p>2 średnie cebule, </p><p>15 dag pieczarek, </p><p>4 łyżki masła, </p><p>40 dag ugotowanego w rosole ryżu, </p><p>2 łyżki ketchupu, </p><p>3 łyżki tartej bułki, </p><p>3 ząbki czosnku, </p><p>100 ml rosołu (może być z kostki), </p><p>sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i przećiśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Następnie obsmażyć na 2 łyżkach masła, z obu stron na złoty kolor. Podlać rosołem i dusić do miękkości mięsa. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Smażyć na pozostałym maśle wraz z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu, aż wyparuje sok. Dodać ryż i ketchup. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Całość zmielić w maszynce do mięsa. Powstałą masą obłożyć ułożone wcześniej w żaroodpornym naczyniu piersi z kurczaka. Posypać tartą bułką. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Podawać z grecką sałatką lub mizerią. Wskazane białe greckie wino.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 119782, member: 49"] [B]Piersi z kurczaka po grecku[/B] 4 piersi z kurczaka, 2 średnie cebule, 15 dag pieczarek, 4 łyżki masła, 40 dag ugotowanego w rosole ryżu, 2 łyżki ketchupu, 3 łyżki tartej bułki, 3 ząbki czosnku, 100 ml rosołu (może być z kostki), sól i pieprz do smaku Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i przećiśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Następnie obsmażyć na 2 łyżkach masła, z obu stron na złoty kolor. Podlać rosołem i dusić do miękkości mięsa. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Smażyć na pozostałym maśle wraz z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu, aż wyparuje sok. Dodać ryż i ketchup. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Całość zmielić w maszynce do mięsa. Powstałą masą obłożyć ułożone wcześniej w żaroodpornym naczyniu piersi z kurczaka. Posypać tartą bułką. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Podawać z grecką sałatką lub mizerią. Wskazane białe greckie wino. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Piersi z kurczaka po grecku
Top
Bottom