Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka po indyjsku z kalafiorem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="magdaflower" data-source="post: 798292" data-attributes="member: 8253"><p>ok 50 dag piersi z kurczaka pokrojone w 2 cm kawałki, dość mocno posolone i popieprzone </p><p>1 mała cebula, pokrojona w kostkę</p><p>2 zabki czosnku, drobno posiekane</p><p>1 łyżka proszku curry</p><p>1 łyżeczka mielonego imbiru ( ja dałam tyle samo świeżego )</p><p>ok 90 dag główki kalafiora, rozdzielonego na różyczki ( wyjdzie mniej wiecej 3-4 szklanki )</p><p>250 -300 ml mleka kokosowego</p><p>125-150 ml bulionu</p><p></p><p>Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni ok 5 min, niech się zarumieni. Za pomocą lyzki cedzakowej przekładamy go na talerz.</p><p>Zmniejszyć ogień, nastepnie na ta samą patelnie wrzucamy cebulę, czosnek, curry i imbir. Smażymy ok 2 min, az wydzieli się przyjemny zapach. Dodajemy kalafior, mleko kokosowe i bulion i dusimy ,od czasu do czasu mieszając ,przez ok 5 min. Tak żeby warzywa były na wpół miękkie. Dokładamy wtedy kurczaka i dusimy jeszcze przez 5 min, az sos zgęstnieje i jego objetosc sie zmniejszy. </p><p></p><p>Jest to przepis Arthura Agatsona. Powiem ze zaskakujace bylo dla mnie polaczenie kalafiora i mleka kokosowego z imbirem i curry, ale nie zaluje ze sprobowalam. Potrawę bardzo szybko sie robi , jeszcze szybciej zjada . Nie zdazylam nawet zrobic zdjec . Goraco polecam na chlodne wieczory z kasza kuskus !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="magdaflower, post: 798292, member: 8253"] ok 50 dag piersi z kurczaka pokrojone w 2 cm kawałki, dość mocno posolone i popieprzone 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 2 zabki czosnku, drobno posiekane 1 łyżka proszku curry 1 łyżeczka mielonego imbiru ( ja dałam tyle samo świeżego ) ok 90 dag główki kalafiora, rozdzielonego na różyczki ( wyjdzie mniej wiecej 3-4 szklanki ) 250 -300 ml mleka kokosowego 125-150 ml bulionu Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni ok 5 min, niech się zarumieni. Za pomocą lyzki cedzakowej przekładamy go na talerz. Zmniejszyć ogień, nastepnie na ta samą patelnie wrzucamy cebulę, czosnek, curry i imbir. Smażymy ok 2 min, az wydzieli się przyjemny zapach. Dodajemy kalafior, mleko kokosowe i bulion i dusimy ,od czasu do czasu mieszając ,przez ok 5 min. Tak żeby warzywa były na wpół miękkie. Dokładamy wtedy kurczaka i dusimy jeszcze przez 5 min, az sos zgęstnieje i jego objetosc sie zmniejszy. Jest to przepis Arthura Agatsona. Powiem ze zaskakujace bylo dla mnie polaczenie kalafiora i mleka kokosowego z imbirem i curry, ale nie zaluje ze sprobowalam. Potrawę bardzo szybko sie robi , jeszcze szybciej zjada . Nie zdazylam nawet zrobic zdjec . Goraco polecam na chlodne wieczory z kasza kuskus !!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka po indyjsku z kalafiorem*
Bottom