Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka po meksykańsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 16296" data-attributes="member: 49"><p><strong>Piersi z kurczaka po meksykańsku </strong> </p><p> </p><p>4 piersi z kurczaka </p><p>5 średnich pomidorów </p><p>2 strąki czerwonej papryki </p><p>2 strąki żółtej papryki </p><p>10 dkg pszennej mąki </p><p>1 strączek papryczki chili (opcjonalnie) </p><p>200 ml białego wytrawnego wina </p><p>1 średnia cebula </p><p>3 ząbki czosnku </p><p>4 łyżki oleju słonecznikowego </p><p>sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Piersi posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Odłożyć w ciepłe miejsce. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pozbawioną nasion papryczkę chili drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa obsmażyć 5 min na pozostałym od smażenia piersi tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla obłożyć warzywami, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlewać wodą. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 16296, member: 49"] [B]Piersi z kurczaka po meksykańsku [/B] 4 piersi z kurczaka 5 średnich pomidorów 2 strąki czerwonej papryki 2 strąki żółtej papryki 10 dkg pszennej mąki 1 strączek papryczki chili (opcjonalnie) 200 ml białego wytrawnego wina 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju słonecznikowego sól i pieprz do smaku Piersi posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Odłożyć w ciepłe miejsce. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pozbawioną nasion papryczkę chili drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa obsmażyć 5 min na pozostałym od smażenia piersi tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla obłożyć warzywami, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlewać wodą. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka po meksykańsku
Top
Bottom