Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Piersi z kurczaka po normandzku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59935" data-attributes="member: 49"><p><strong>Piersi z kurczaka po normandzku </strong> </p><p></p><p>4 duże piersi z kurczaka, </p><p>25 dag pieczarek, </p><p>150 ml gęstej kwaśnej śmietany, </p><p>40 dag kwaśnych jabłek, </p><p>4 łyżki masła, </p><p>3 łyżki mąki, 100 ml rosołu, </p><p>1 posiekanej natki pietruszki, </p><p>sól, pieprz, cukier, majeranek i sok z cytryny do smaku. </p><p></p><p>Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce na 20 min. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Podlać rosołem. Dodać obrane i pokrojone w paseczki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Piersi wyjąć i pokroić w ukośne grube plastry. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Do pozostałego po duszeniu sosu, dodać obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłka. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Dusić jeszcze ok. 3 min. (Do momentu, aż jabłka zmiękną). Zawartością rondla polać ułożone na półmisku mięso. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59935, member: 49"] [B]Piersi z kurczaka po normandzku [/B] 4 duże piersi z kurczaka, 25 dag pieczarek, 150 ml gęstej kwaśnej śmietany, 40 dag kwaśnych jabłek, 4 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 100 ml rosołu, 1 posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, cukier, majeranek i sok z cytryny do smaku. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce na 20 min. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Podlać rosołem. Dodać obrane i pokrojone w paseczki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Piersi wyjąć i pokroić w ukośne grube plastry. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Do pozostałego po duszeniu sosu, dodać obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłka. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Dusić jeszcze ok. 3 min. (Do momentu, aż jabłka zmiękną). Zawartością rondla polać ułożone na półmisku mięso. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Piersi z kurczaka po normandzku
Top
Bottom