Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Piersi z kurczaka po prowansalsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59938" data-attributes="member: 49"><p><strong>Piersi z kurczaka po prowansalsku </strong></p><p> </p><p>4 piersi z kurczaka ( w sumie około 500 g ) </p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1/2 l wytrawnego, białego wina</p><p>sól, pieprz</p><p>3 pomidory</p><p>8-10 czarnych oliwek</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>3 łyżki gorącej wody</p><p>1/4 kostki rosołowej</p><p>mąka do zagęszczenia sosu</p><p>1/2 pęczka pietruszki </p><p></p><p> Mięso rozmrozić jeśli było mrożone), umyć dokładnie pod gorącą wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z każdej strony po 5 minut. Mięso wyjąć z patelni i odstawić tak, by nie wystygło. Do sosu dolać wino. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, zdjąć z nich skórki i pokroić w kostkę. Z oliwek usunąć pestki i pokroić je w plasterki. Pomidory, oliwki oraz czosnek roztarty z solą dodać do sosu, wlać trochę gorącej wody i wrzucić kostkę rosołową. Sos można ewentualnie zagęścić mąką, gotując go następnie przez 5 minut. Doprawić sos solą oraz pieprzem i polać nim filety. Na koniec posypać całość wymytą i posiekaną natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59938, member: 49"] [B]Piersi z kurczaka po prowansalsku [/B] 4 piersi z kurczaka ( w sumie około 500 g ) 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 l wytrawnego, białego wina sól, pieprz 3 pomidory 8-10 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki gorącej wody 1/4 kostki rosołowej mąka do zagęszczenia sosu 1/2 pęczka pietruszki Mięso rozmrozić jeśli było mrożone), umyć dokładnie pod gorącą wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z każdej strony po 5 minut. Mięso wyjąć z patelni i odstawić tak, by nie wystygło. Do sosu dolać wino. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, zdjąć z nich skórki i pokroić w kostkę. Z oliwek usunąć pestki i pokroić je w plasterki. Pomidory, oliwki oraz czosnek roztarty z solą dodać do sosu, wlać trochę gorącej wody i wrzucić kostkę rosołową. Sos można ewentualnie zagęścić mąką, gotując go następnie przez 5 minut. Doprawić sos solą oraz pieprzem i polać nim filety. Na koniec posypać całość wymytą i posiekaną natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Piersi z kurczaka po prowansalsku
Top
Bottom