Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka z nadzieniem orzechowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="blandine" data-source="post: 492028" data-attributes="member: 2560"><p><strong>na bardzo odświętny obiad</strong></p><p></p><p>przepis pochodzi z gazety Marie Claire 12/2005</p><p></p><p>na 4 osoby</p><p></p><p>4 piersi z kurcaka</p><p>1 średnia cebula</p><p>100 g miękkiego masła</p><p>6 łyżek miodu wielokwiatowego</p><p>15 dkg orzechów włoskich -posiekanych</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>4 kawałaki folli aluminiowej posmarowanych masłem</p><p></p><p>1. Na patelni roztopić 50 g masła i zeszklić na nim cebulę, dodać orzechy </p><p> i podsmażać 5 min</p><p>2. Zdjąć farsz z ognia,dodać 2 łyżki miodu i resztę masła ,wymieszać i odstawić</p><p>3. Rozbić piersi, posolić nałożyc lekko przestudzony farsz, zwinąć w roladki, można</p><p> a raczej trzeba pomóc sobie wykałaczkami</p><p>4. Przełożyć roladki na przygotowane kawałki folli, posmarować miodem,zawinąć </p><p> i wstawić do piekarnika na ok 40 min w temperaturze 200 stopni</p><p>5. Po upływie tego czasu rozwiąć folie, posmarować miodem,można dodać jeszcze troszeczkę masła i piec kolejne 15 min</p><p></p><p><strong>podawać koniecznie z żurawiną dla przełamania słodkości</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="blandine, post: 492028, member: 2560"] [B]na bardzo odświętny obiad[/B] przepis pochodzi z gazety Marie Claire 12/2005 na 4 osoby 4 piersi z kurcaka 1 średnia cebula 100 g miękkiego masła 6 łyżek miodu wielokwiatowego 15 dkg orzechów włoskich -posiekanych sól, pieprz 4 kawałaki folli aluminiowej posmarowanych masłem 1. Na patelni roztopić 50 g masła i zeszklić na nim cebulę, dodać orzechy i podsmażać 5 min 2. Zdjąć farsz z ognia,dodać 2 łyżki miodu i resztę masła ,wymieszać i odstawić 3. Rozbić piersi, posolić nałożyc lekko przestudzony farsz, zwinąć w roladki, można a raczej trzeba pomóc sobie wykałaczkami 4. Przełożyć roladki na przygotowane kawałki folli, posmarować miodem,zawinąć i wstawić do piekarnika na ok 40 min w temperaturze 200 stopni 5. Po upływie tego czasu rozwiąć folie, posmarować miodem,można dodać jeszcze troszeczkę masła i piec kolejne 15 min [B]podawać koniecznie z żurawiną dla przełamania słodkości[/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Piersi z kurczaka z nadzieniem orzechowym
Top
Bottom